Cand ar putea fi extradat Sebastian Ghita. Fostul deputat este acuzat in Serbia de fals privind identitatea

Cand ar putea fi extradat Sebastian Ghita. Fostul deputat este acuzat in Serbia de fals privind identitatea

Procedura extradarii lui Sebastian Ghita din Serbia ar putea dura destul de mult, extradarea facandu-se prin Ministerul Justitiei, potrivit autoritatilor romane. Procedura de extradare s-ar putea insa intinde, pentru ca, mai intai, Sebastian Ghita trebuie sa raspunda in fata autoritatilor sarbe pentru infractiunea comisa pe teritoriul sarbesc - folosirea de documente de identitate false. "In urma activitatilor investigative complexe si a informatiilor furnizate de Directia Operatiuni Speciale si Directia de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Romane, in cursul acestei nopti, in Belgrad, a fost localizat si retinut, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian.

acum 71 luni (14 Apr 2017)

Procedura extradarii lui Sebastian Ghita din Serbia ar putea dura destul de mult, extradarea facandu-se prin Ministerul Justitiei, potrivit autoritatilor romane.

In plus, intre Romania si Serbia functioneaza inca, prin declaratie de succesiune, un tratat din 18 octombrie 1960 intre Republica Socialista Romana si Republica Populara Federativa Iugoslavia privind asistenta juridica.

Procedura de extradare s-ar putea insa intinde, pentru ca, mai intai, Sebastian Ghita trebuie sa raspunda in fata autoritatilor sarbe pentru infractiunea comisa pe teritoriul sarbesc - folosirea de documente de identitate false. Anchetatorii aveau deja date de la autoritatile romane referitoare la faptul ca in locuinta respectiva s-ar afla fugarul, astfel ca a fost condus la politie, constatandu-se ca documentele erau false.

Procurorii sarbi l-au retinut pentru 48 de ore pe Sebastian Ghita, in baza mandatului de arestare emis din Romania. Dezvaluirile lui Ghita

Analistii cred ca fostul deputat ar putea sa mai faca dezvaluiri care ar putea compromite si alte persoanje importante.

Insa spatiul sau de manevra ar fi limitat din cauza ca se va afla in detentie. Prin urmare, fostului deputat ii va fi aproape imposibil sa mai faca publice casete video cu dezvaluiri, prin intermediul trustului de media pe care il controleaza.

"A fost un tsunami online de hohote si ironii la adresa pozei lui Sebastian Ghita si a modului in care a fost arestat in Serbia. Un om de afaceri cu un succes incredibil, fost parlamentar, presupusa mana dreapta a fostului premier Victor Ponta, detinator de trust media, intim cu sefii serviciilor secrete si cine stie cate altele. Putem presupune ca detine in continuare suficient de mule informatii confidentiale pe care le va folosi in interes propriu asa cum a mai facut si pana acum. Ii va fi insa destul de greu sa mai faca jocuri ascuns... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro