Cand apare pediculoza si cat traiesc paduchii adulti pe capul unei victime

Cand apare pediculoza si cat traiesc paduchii adulti pe capul unei victime

Ce sunt paduchii Paduchii sunt insecte de culoare maro-inchis sau gri-galbui care au o lungime de 2 mm, cat semintele de susan. Ouale depuse de paduchi, lindinile, au culoarea alba si sunt prinse puternic de firul de par, la baza acestuia.

acum 76 luni (13 Dec 2017)

Pediculoza, afectiunea care denumeste contaminarea parului cu paduchi, apare din cauza parazitilor care traiesc la nivelul pielii si se hranesc cu sange. Pediculoza este o consecinta a reproducerii in numar mare a paduchilor care locuiesc, de obicei, pe pielea capului.

Pediculoza poate fi de trei tipuri: pediculoza capului, pediculoza pubiana sau pediculoza corpului. Pediculoza capului se diagnosticheaza mai ales in colectivitatile de copii prescolari sau la elevii din ciclul primar. In acest caz, paduchii se regasesc in zona pubiana, dar pot afecta inclusiv parul de pe fata, genele, sprancele sau parul de pe piept. Ce sunt paduchii

Paduchii sunt insecte de culoare maro-inchis sau gri-galbui care au o lungime de 2 mm, cat semintele de susan. Ouale depuse de paduchi, lindinile, au culoarea alba si sunt prinse puternic de firul de par, la baza acestuia.

Paduchii se transmit prin contact direct al parului FOTO pestcontrol-expert.ro

Din cauza culorii, lindinile se pot confunda cu matreata. Spre deosebire de aceasta, ouale paduchilor nu pot fi inlaturate usor de pe firul de par. Paduchii au o durata de viata de pana la 30 de zile. Insectele se pot transmite de la o victima prin contactul direct al parului. Ouale paduchilor nu se pot transmite de la un individ la altul. Pediculoza capului este o afectiune care nu necesita internare si care se poate trata la domiciliu, conform indicatiilor medicilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro