Cand ai nevoie de un program de dezvoltare personala. Imbunatatirile pe care le poti aduce in viata ta

Cand ai nevoie de un program de dezvoltare personala. Imbunatatirile pe care le poti aduce in viata ta

Si in acest caz, persoanele interesate de identificarea capacitatilor individuale despre care nu erau constiente, sau de exemplu cresterea increderii si nivelului stimei de sine - termeni atat de cunoscuti deja, incep sa se orienteze tot mai mult catre accesarea unui program de dezvoltare personala dar si despre specialistul care poate orienta", mai spune Erna Constantin. Este lesne de inteles acest lucru, avand in vedere ca in parcursul pregatirii lor profesionale, chiar acesti specialisti au trecut prin zeci de ore de terapie individuala si sute de ore de dezvoltare personala de-a lungul a 7, 8 ani de studii cel putin (3 ani facultate, 2 sau in unele cazuri 3 ani de formare profesionala si alti 2 ani de supervizare).

acum 32 luni (27 May 2018)

"Pe masura ce exista progres in viata, exista si situatii in care persoana se va confrunta cu o multitudine de circumstante, medii schimbatoare si roluri noi care necesita adaptare. Un plan de dezvoltare personala ajuta in a face fata presiunilor care vin odata cu schimbarile si provocarile", explica, pentru "Adevarul", psihoterapeutului si psihologului clinician Erna Constantin.

Psihoterapia ne poate ajuta sa ne cunoastem propriile lomite, sa intelegem cine suntem si ce vrem sa fim si, mai mult decat atat, sa devenim ceea ce ne dorim.

"Chiar daca despre psihoterapie se stie deja ca este benefica in cazul disconforturilor de ordin psihic si de natura emotionala si comportamentala, aceasta include fara indoiala si dezvoltarea personala. Dezvoltarea personala presupune printre altele si dezvoltarea gandirii, ceea ce este necesar in resemnificarea situatiilor prin care trece o persoana, indiferent de obiectivul stabilit in psihoterapie" mai spune psihoterapeutul. "Dezvoltarea personala este indicata in cazul in care exista si discomfort resimtit la locul de munca"

Dar cand e cazul sa faci un pas in directia asta si sa ceri sprijin? "Sunt persoane care recurg la psihoterapie nu numai pentru ca au simptomatologie specifica de genul depresiei, anxietatii, atacurilor de panica, ci si pentru a vedea nivelul dezvoltarii psihologice. Acest demers se realizeaza numai de catre un specialist, un psiholog cu aviz de libera practica si care detine licenta pe teste de specialitate, urmand ca apoi sa urmeze un program de consiliere psihologica si psihoterapie in vederea rezolvarii minusurilor identificate in urma testarii sau chiar in vederea indeplinirii obiectivelor personale, in acord cu particularitatile psihoindividuale ale persoanei. Dezvoltarea personala este indicata in cazul in care exista si discomfort resimtit la locul de munca din diverse motive sau sunt identifcate puncte slabe din punct de vedere professional. Confruntarea cu aceste zone si ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro