Cand a scrie spune mai multe decat ce ai scris. Iohannis a dus la capat primul sau proiect: prima carte in mandat

Cand a scrie spune mai multe decat ce ai scris. Iohannis a dus la capat primul sau proiect: prima carte in mandat

> La o prima intalnire cu vestea lansarii cartii prezidentiale, in primele 6 luni de mandat, iti vine sa te gandesti - impins de admiratia pentru oamenii care scriu carti, pe care toti o avem cultural implantata - uite ce preocupari alese si diferite de ale matelotului are sibianul lucrului bine facut.

acum 84 luni (26 May 2015)

>

La o prima intalnire cu vestea lansarii cartii prezidentiale, in primele 6 luni de mandat, iti vine sa te gandesti - impins de admiratia pentru oamenii care scriu carti, pe care toti o avem cultural implantata - uite ce preocupari alese si diferite de ale matelotului are sibianul lucrului bine facut.

La o a doua citire a vestii, cand iti dai ragazul sa te intrebi "pai si ce inseamna asta", simti un sut in burta.

Oricine a scris macar o scrisoare cat de cat in viata sa, stie ca a scrie inseamna un efort sustinut de concentrare. Inseamna ca - in functie de amploarea textului planuit, cateva ore, zile, saptamani, luni, unele activitati din viata ta se sting temporar, iar cateva - putine sau niciuna, raman vii la nivel de flacara de veghe. Iohannis a dus la capat primul lui proiect, nu de presedinte, ci personal, pentru ca s-a concentrat si a reusit in numai 6 luni sa gandeasca o carte, sa o scrie, publice, lanseze. Asta in timp ce Romania ramane cea mai saraca tara a UE, are cel mai prost sistem de educatie, coruptia parjoleste bugetul national, padurile dispar ca feliile de pizza la o petrecere de copii, parlamentarii schimba Codul Penal... Asta in timp ce toata lumea se intreaba ce dracu face presedintele in afara de a bifa evenimente si momente ce au sens pe agenda unei Prime Doamne. Cat de departe e asta de responsabilitatea si civilitatea cu care s-a imbrobodit in campanie? O carte obligatoriu inainte de alegeri si una sau mai multe dupa mandat. Dar Roosevelt isi scria singur si discursurile si a inventat si "the square deal", pe care America se bazeaza ideologic si in ziua de azi.

O sa-mi spuna unii ca "Pas cu pas" a fost scrisa de un ghostwriter, un condei de imprumutat, care scrie in numele clientului si pe bani. Ca natangeala care nu-ti permite sa cuprinzi cu mintea unde esti si ce se asteapta de la tine?

In incercarea de a ne pacali cu privire la adevaratul sau sine, dl Iohannis nu seamana cu niciun presedinte ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro