Cand a inceput decaderea lui Gabriel Oprea, personaj de o anti-charisma unica in politica romaneasca

Cand a inceput decaderea lui Gabriel Oprea, personaj de o anti-charisma unica in politica romaneasca

Ani la rand "alesul Divinitatii" parea ca isi intelege si accepta conditia de politician de conjunctura si ca doar "interesul national" - acela de a avea un partid de nomazi politici pe spatele carora sa faca jocuri - este cu adevarat scopul sau in viata. Lucrurile au inceput sa se duca la vale incepand cu primavara anului trecut cand, cineva, nu imi pot da seama cine, l-a convins pe Maresalul negradat ca de fapt Romania astepta de 26 de ani ca Unitatea Militara pentru Progresul Romaniei sa isi implineasca destinul biblic si sa conduca poporul pe culmi marete. Fuziunea cu PPDD a creat si ea un val de probleme de care nu avea nimeni nevoie si mirajul sutelor de primari de comune a fost si el fals in conditiile in care majoritatea lor nu au habar de administratie si nu au reusit sa faca nimic in cei 4 ani de mandat.

acum 53 luni (28 Jan 2016)

Proiectul "Generalul" a functionat relativ liniar in toti acesti ani dintr-un singur motiv: trecea oarecum neobservat, se rezuma doar la "tranteli" facute prin pivnite umede imbibate cu mucegai si lipsea aproape total de la lumina zilei.

Ani la rand "alesul Divinitatii" parea ca isi intelege si accepta conditia de politician de conjunctura si ca doar "interesul national" - acela de a avea un partid de nomazi politici pe spatele carora sa faca jocuri - este cu adevarat scopul sau in viata. Lucrurile au inceput sa se duca la vale incepand cu primavara anului trecut cand, cineva, nu imi pot da seama cine, l-a convins pe Maresalul negradat ca de fapt Romania astepta de 26 de ani ca Unitatea Militara pentru Progresul Romaniei sa isi implineasca destinul biblic si sa conduca poporul pe culmi marete. Acela a fost momentul in care Generalul, din spatele pupitrului rosu cu emblema Metrorex stilizata (sa nu imi spuneti ca nu ati realizat pana acum ca sigla UNPR seamana izbitor cu logoul metroului bucurestean!) ne vorbea despre milioane de membri pe care UNPR ii va inrola in spatele progresului national, european si planetar.

Un personaj cu o anti-charisma unica in politica romaneasca, un partid populat aproape in exclusivitate de nomazi politici cu bocceluta in spate, aflati cel putin la a doua sau a treia "statie politica" ne explicau ca prostituarea clasei politice duce la progres, la cea de-a treia cale si ca Generalul construieste a treia forta politica din Romania ca o datorie fata de natiunie. O atitudine care nici macar nu te ducea cu gandul la un dictator sud-american, ci mai degraba la un copil de scoala primara care se joaca in curtea blocului de-a "hotii si vardistii". Ingroparea proiectului s-a derulat pe parcursul intregului an, practic fiecare aparitie publica a lui Gabriel Oprea sapa groapa tot mai adanc si indeparta pe tot mai multi "baieti destepti" de Ministrul-Om si de Omul-Ministru. Fuziunea cu PPDD a creat si ea un val de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro