Cancerul gastric este unul dintre cele mai agresive. Simptomele care apar adesea mimeaza boala ulceroasa

Cancerul gastric este unul dintre cele mai agresive. Simptomele care apar adesea mimeaza boala ulceroasa

"De obicei, punctul de plecare in cancerul gastric este reprezentat de stratul interior al stomacului numit mucoasa gastrica", explica dr. Tratarea infectiei cu Helicobacter Pylori scade riscul de cancer gastric cu 33- 47%, eficienta tratamentului de eradicare in prevenirea cancerului fiind mai mare cand se realizeaza inainte de aparitia unor leziuni mai avansate in stomac - gastrita cronica atrofica, metaplasia intestinala sau displazie. "Dieta bogata in sare - alimente sarate sau murate, sos de soia, peste si carne uscate si sarate - a fost, de asemenea, legata de dezvoltarea cancerului gastric. "De asemenea, in functie de localizarea si extensia tumorii pot sa apara greata, varsaturi, sangerare digestiva, tulburari la inghitire sau senzatia de satietate dupa o masa de volum mic".

acum 31 luni (13 Nov 2017)

"De obicei, punctul de plecare in cancerul gastric este reprezentat de stratul interior al stomacului numit mucoasa gastrica", explica dr. "Pe masura ce tumora creste se produce o invazie a vaselor de sange si a vaselor limfatice, celulele tumorale putand sa ajunga si sa se dezvolte pe aceasta cale in alte organe la distanta".

27% supravietuiesc la 5 ani

Cancerul gastric este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, supravietuirea la 5 ani fiind de doar 27 %. Desi incidenta sa este in declin in ultimele decade, cancerul gastric este pe locul trei in topul cauzelor de deces prin cancer, potrivit statisticilor.

"Cancerul gastric este mai frecvent intalnit in Orientul indepartat, dar si in Europa de Est si in America Centrala si de Sud. De asemenea, este aproape de doua ori mai frecvent intalnit la barbati decat la femei . 95 % din cancerele gastrice apar peste varsta de 55 de ani".

Factori de risc in cancerul de stomac

Exista mai multi factori asociati cu un risc crescut de cancer gastric, adauga medicul Clinicii DigestMed. "Aparitia cancerului gastric in conditiile infectiei cu Helicobacter Pylori pare a fi cauzata de producerea unei inflamatii persistente la nivelul stomacului. "De obicei, cancerul gastric apare in conditiile infectiei cu o tulpina mai agresiva la o gazda permisiva genetic, de asemenea fiind importante durata infectiei si asocierea altor factori de risc din mediu".

Tratarea infectiei cu Helicobacter Pylori scade riscul de cancer gastric cu 33- 47%, eficienta tratamentului de eradicare in prevenirea cancerului fiind mai mare cand se realizeaza inainte de aparitia unor leziuni mai avansate in stomac - gastrita cronica atrofica, metaplasia intestinala sau displazie.

"Dieta bogata in sare - alimente sarate sau murate, sos de soia, peste si carne uscate si sarate - a fost, de asemenea, l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro