Cancelarul german Angela Merkel este pentru prelungirea sanctiunilor UE impotriva Rusiei. Putin i-a pus gand rau

In sprijinul afirmatiei sale, el a spus ca Rusia nu a respectat niciun punct al acordurilor de anul trecut de la Minsk, ci ca, dimpotriva, pe teritoriul Ucrainei se afla la ora actuala trupe rusesti de ordinul a 8.000 de militari sub comanda proprie, iar la frontiera dintre cele doua tari, Rusia a desfasurat noi unitati care fac permanent aplicatii. Din cauza crizei refugiatilor, soarta ei politica si asa este agatata de un fir de par, iar in cazul in care in Germania se va produce ceva grav, o repetarea a evenimentelor de la Koln, daca vor avea loc atacuri teroriste sau doamne fereste, se intampla infractiuni asemenea violului fictiv al fetei de 13 ani, Lisa, atitudinea publica se poate schimba, si Angela Merkel va fi in primejdie".

acum 52 luni (3 Feb 2016)

Cancelarul german Angela Merkel subliniase marti, intr-un comunicat, ca sanctiunile economice impotriva Rusiei nu vor fi ridicate decat in cazul respectarii acordurilor semnate in februarie 2015 la Minsk, sub egida sa si a presedintelui francez Francois Hollande. Tot marti, Merkel i-a cerut intr-o convorbire telefonica presedintelui Vladimir Putin sa-si foloseasca "influenta" asupra rebelilor separatisti din estul Ucrainei pentru a-i face sa respecte acordurile de la Minsk si incetarea focului, a relatat AFP. In cadrul convorbirilor purtate la 1 februarie, Merkel si Porosenko au convenit ca urmatoarea reuniune in asa-zisul format "Normandia" (Ucraina, Germania, Franta. In sprijinul afirmatiei sale, el a spus ca Rusia nu a respectat niciun punct al acordurilor de anul trecut de la Minsk, ci ca, dimpotriva, pe teritoriul Ucrainei se afla la ora actuala trupe rusesti de ordinul a 8.000 de militari sub comanda proprie, iar la frontiera dintre cele doua tari, Rusia a desfasurat noi unitati care fac permanent aplicatii. ""Rusia investeste mijloace substantiale in pregatirile pentru razboi si noi nu primim niciun fel de explicatii pentru aceste pregatiri", a afirmat presedintele Porosenko in acelasi interviu. Petro Porosenko a laudat jurnalistii de la Bild care au obtinut de la Vladimir Putin, intr-un interviu, o afirmatie in care admitea ca, pentru el, "frontierele nu sunt importante".

Cu ocazia vizitei la Berlin, presedintele ucrainean a subliniat importanta mentinerii sanctiunilor occidentale impotriva Rusiei, apreciind ca acestea constituie un mecanism eficient pentru a convinge Moscova sa puna in aplicare acordurile de la Minsk. Si cum sanctiunile economice au inceput chiar sa-si faca efectul asupra economiei Rusiei, mai ales pe fondul scaderii pretului petrolului, Kremlinul ar fi mai mult decat multumit sa scape de cel mai redutabil adversar al sau din UE, cancelarul german Angela Merkel. Si au si gasit acum si "arma" pe care s-o foloseasca: criza refugiatilor... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro