Canada a relaxat regimul vizelor pentru romani

Romanii care au detinut in ultimii 10 ani o viza pentru Canada sau o viza non-imigrant pentru SUA nu vor mai avea, incepand de anul viitor, nevoie de viza pentru a calatori in Canada, Romania fiind inclusa de guvernul canadian in programul Electronic Travel Authorization (eTA). Viza are o valabilitate de utilizare de doua luni (termen de intrare in tara), iar dupa intrarea pe teritoriul Canadei, un vizitator are dreptul sa stea maximum sase luni, cu posibilitatea obtinerii unei prelungiri de inca sase luni, potrivit MAE.

acum 93 luni (23 Apr 2015)

O parte din romani nu vor mai avea nevoie de viza pentru Canada, dar aceasta concesie este facuta doar celor care anterior au mai calatorit pe continentul nord-american.

Romanii care au detinut in ultimii 10 ani o viza pentru Canada sau o viza non-imigrant pentru SUA nu vor mai avea, incepand de anul viitor, nevoie de viza pentru a calatori in Canada, Romania fiind inclusa de guvernul canadian in programul Electronic Travel Authorization (eTA). De asemenea, o viza pentru SUA va ofera, automat, posibilitatea de a calatori liber in Canada. Inainte de a merge in Canada, ideal chiar inainte de a cumpara un bilet, calatorii vor putea solicita o autorizatie electronica de calatorie, completand un formular online. Cetatenii romani care nu indeplinesc una dintre cele doua conditii de mai sus trebuie sa stie ca au nevoie de viza pentru a intra in Canada.

Viza are o valabilitate de utilizare de doua luni (termen de intrare in tara), iar dupa intrarea pe teritoriul Canadei, un vizitator are dreptul sa stea maximum sase luni, cu posibilitatea obtinerii unei prelungiri de inca sase luni, potrivit MAE. Cererea pentru extinderea perioadei de sedere in Canada trebuie facuta cu trei saptamani inainte de expirarea termenului de sedere. Autoritatile canadiene de frontiera pot, in unele cazuri, sa precizeze un termen mai mic de sedere decat cel obisnuit (sase luni), acesta inscriindu-se sub stampila de intrare in Canada.

In luna octombrie a anului trecut, Ambasada Canadei a anuntat lansarea Programului "Business Express" ce faciliteaza calatoriile in aceasta tara pentru oamenii de afaceri care reprezinta companii romanesti cu o cifra de afaceri ridicata. De acest program beneficiaza doar reprezentantii firmelor autohtone care au agreat includerea in programul respectiv, pe baza unor invitatii adresate de catre Ambasada Canadei. Procesul de selectie a companiilor s-a derulat exclusiv la nivelul misiunii diplomatice canadiene, nefiind necesare solicitari formul... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro