Campionatul European de fotbal: ce jucatori romani si-au asigurat prezenta in Franta, ce dileme mai are Iordanescu

Campionatul European de fotbal: ce jucatori romani si-au asigurat prezenta in Franta, ce dileme mai are Iordanescu

Pe banda stanga, Steliano Filip a jucat de asemenea in ambele partide de verificare si a dovedit contra ibericilor o stapanire de sine remarcabila in fata unor adversari de clasa. Daca fotbalistul Astrei a fost si el mai mereu convocat, dar prea putin folosit, Tamas are avantajul de a fi jucat ireprosabil in ultimele partide ale Stelei si, mai mult, e o solutie si pentru postul de fundas dreapta.

acum 70 luni (5 Apr 2016)

Selectionerul Anghel Iordanescu trebuie sa se decida asupra lotului cu care va merge la Campionatul European pana pe 1 iunie. Dupa aceasta data, se pot face doar modificari de urgenta, pricinuite de accidentari.

Amicalele cu Lituania si cu Spania au clarificat o parte dintre necunoscutele lui Iordanescu. Marele castig al meciurilor ramane Nicolae Stanciu, care a confirmat si in evolutiile ulterioare de la Steaua si nu mai poate rata in mod normal trenul de Franta. Pe banda stanga, Steliano Filip a jucat de asemenea in ambele partide de verificare si a dovedit contra ibericilor o stapanire de sine remarcabila in fata unor adversari de clasa. Per total, apararea si mijlocul au functionat fara rateuri, si singurii care au ramas cu restanta sunt jucatorii de atac. Ii atentionez pe jucatori, sunt intr-o competitie deschisa si ei trebuie sa dovedeasca faptul ca merita sa urce in avionul pentru Paris", atentioneaza selectionerul. Pe langa Chiriches, Grigore si Moti, prezente constante la toate actiunile natioanlei din ultima vreme, Iordanescu mai cauta un fundas central, iar candidatii principali sunt Gaman, Tamas (foto) si Papp. Daca fotbalistul Astrei a fost si el mai mereu convocat, dar prea putin folosit, Tamas are avantajul de a fi jucat ireprosabil in ultimele partide ale Stelei si, mai mult, e o solutie si pentru postul de fundas dreapta. Eroul din partida cu Irlanda de Nord, Paul Papp, are tot mai putine sanse de a se mai regasi printre tricolori si in Franta. Pintilii si Hoban n-au in acest moment o rezerva de aceeasi valoare. E un post pe care ar putea juca Bogdan Stancu sau Gabriel Torje, dar sunt solutii de avarie, de carpeala. Deocamdata, Claudiu Keseru, Florin Andone si Bogdan Stancu par sa fie siguri de un loc la Euro, ultimul fiind si o varianta de mijlocas stanga. Ar mai ramane un loc, iar concurenta e dura: Alibec, Marica, Rusescu, Grozav, Ivan si Hora.

Daca despre atacantul Astrei s-au umplut pagini de ziar si or... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro