Campioana europeana la tenis de masa Adina Diaconu, note de invidiat la Bacul Olimpicilor. "Matematica a fost dintotdeauna o pasiune"

Campioana europeana la tenis de masa Adina Diaconu, note de invidiat la Bacul Olimpicilor.

Desi mare parte din timp si-l petrece, de la 6 ani, in sala de antrenament si la competitii, Adina Diaconu, din Slatina, a reusit, in putinul timp liber care i-a ramas, sa se pregateasca pentru examenul de Bacalaureat, inregistrand note foarte bune. Echipa de Aur de la Europene La Junioare a castigat tot ce se putea castiga, avand 12 medalii europene de aur si doua medalii de bronz (mixt si echipe) la Campionatul Mondial.

acum 73 luni (29 May 2018)

Desi mare parte din timp si-l petrece, de la 6 ani, in sala de antrenament si la competitii, Adina Diaconu, din Slatina, a reusit, in putinul timp liber care i-a ramas, sa se pregateasca pentru examenul de Bacalaureat, inregistrand note foarte bune. Rezultatele au fost facute publice vineri, 25 mai, la probleme scrise Adina reusind sa obtina nota 9,00 la matematica, 9,25 la limba romana si 7,20 la biologie (o disciplina pe care nu a mai studiat-o in ultimii doi ani de liceu si pentru care a trebuit sa recupereze materia), media finala a sportivei fiind 8,48.

"Rezultatul de la matematica pentru mine chiar n-a fost o surpriza, matematica a fost dintotdeauna o pasiune, la finalul clasei a VIII-a am luat 10,00 curat la Evaluare. Nici nota de la biologie nu m-a dezamagit, este o disciplina pe care am studiat-o doar in clasele a IX-a si a X-a", a declarat Adina Diaconu astazi, cand a mai inregistrat un alt rezultat foarte bun, promovand examenul de atestare profesionala cu media 10 (si obtinand calificarea de tehnician mecatronist). Mi-a fost foarte greu, am mai plecat si cu teme dupa mine, in cantonament, de fapt adesea s-a intamplat asta, doar la Europene n-am mai facut-o, m-am concentrat pe obiectiv", a mai spus Adina, care este membra lotului national de senioare la tenis de masa si campioana europeana, anul trecut, cu echipa.

Echipa de Aur de la Europene

La Junioare a castigat tot ce se putea castiga, avand 12 medalii europene de aur si doua medalii de bronz (mixt si echipe) la Campionatul Mondial. Vara va fi una plina, cum, de altfel sportiva este obisnuita din copilarie (tenismenii au doar doua saptamani de vacanta, vara), din 4 iunie fiind in Japonia, pentru o competitie importanta. Adina Diaconu: "Poate le va fi si chinezilor frica de noi"

Campioana mondiala Adina Diaconu, cel mai tanar cetatean de onoare al Slatinei. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro