Campanie in Olanda: De ce sa iasa Marea Britanie din UE? Romania trebuie exclusa

Campanie in Olanda: De ce sa iasa Marea Britanie din UE? Romania trebuie exclusa

> Fara ca asta sa genereze o minima reactie oficiala din partea autoritatilor noastre, fara ca ambasadorul nostru la Haga sa fi luat pozitie oficiala, fara ca Ministerul nostru de Externe sa fi zis ceva, macar un protest politicos daca nu, asa cum s-ar fi petrecut lucrurile in orice tara majora din UE, sa fi convocat ambasadorul olandez pentru explicatii. Si de data asta, replica indelung exersata este: "Draga, ce sa pricepeti voi, aici e chestiune de diplomatie inalta, lucrurile nu se rezolva in public, nu are sens sa exacerbam situatii particulare si sa facem din tantar armasar, nu vom face decat sa inveninam lucrurile" etc.

acum 47 luni (27 Jun 2016)

>

Fara ca asta sa genereze o minima reactie oficiala din partea autoritatilor noastre, fara ca ambasadorul nostru la Haga sa fi luat pozitie oficiala, fara ca Ministerul nostru de Externe sa fi zis ceva, macar un protest politicos daca nu, asa cum s-ar fi petrecut lucrurile in orice tara majora din UE, sa fi convocat ambasadorul olandez pentru explicatii. Stam, umili si coada intre picioare, servili, tematori, dornici sa nu suparam pe nimeni, antrenati sa ne adancim imediat si cat se poate de adanc capul in nisip la cea mai mica umbra de situatie conflictuala, dupa celebra lectie a diplomatiei romanesti: "daca te faci ca nu-i vezi, poate nu te vad nici ei". Si de data asta, replica indelung exersata este:

"Draga, ce sa pricepeti voi, aici e chestiune de diplomatie inalta, lucrurile nu se rezolva in public, nu are sens sa exacerbam situatii particulare si sa facem din tantar armasar, nu vom face decat sa inveninam lucrurile" etc.

Si asa de ani, de decenii, totul transformandu-se intr-o pozitionare penibila de tara recunoscuta ca poate incasa orice si la nesfarsit, intr-o tacere absoluta. Rezultatul fiind ca Romania se autotransforma in tinta predilecta pentru toate campaniile (sau operatiunile premergatoare cu ani ale viitoarelor campanii) care se axeaza pe mesaje ultranationaliste, acum din ce in ce mai dure, si care incearca, evident, sa gaseasca o explicatie pentru toate problemele interne in prezenta generala a "strainilor" si, in particular a romanilor. Va simtiti tentati sa considerati, in continuare, ca este vorba doar de evenimente irelevante si care nu sunt nicidecum posibil de legat intr-o gandire ofensiva bine pusa la punct? Posibil sa aveti dreptate, dar tin sa va anunt ca "Sentimentul antiromanesc" este deja articol de sine statator in Wikipedia: "Anti-Romanian discrimination and sentiment" sau "Romanian-Phobia". Am fost subiectul tuturor denigrarilor posibile si imaginabile, baza de lucru fiind o confuzie usor de propaga... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro