Campanie in Diaspora pentru ca romanii sa depuna documentele pentru pasapoarte si la consulate

Campanie in Diaspora pentru ca romanii sa depuna documentele pentru pasapoarte si la consulate

Carmen Dan a afirmat ca Ministerul de Interne, cu ajutorul Ministerului de Externe, intentioneaza sa demareze o campanie in comunitatile de romani din afara tarii. Ministrul de Interne a explicat care ar fi cauzele care duc la formarea cozilor de la directiile de pasapoarte din toata tara.

acum 81 luni (18 Aug 2017)

Carmen Dan a afirmat ca Ministerul de Interne, cu ajutorul Ministerului de Externe, intentioneaza sa demareze o campanie in comunitatile de romani din afara tarii. Noi am facut cunoscut faptul ca cetatenii aflati in afara pot sa se adreseze si sa depuna documente si la consulate, dar daca ei nu vin la consulate sa-si faca pasapoarte, propunerea noastra este sa mergem noi catre ei. Astfel, vrem sa mai reducem din presiunea depusa pe serviciile de eliberare din tara", a declarat Carmen Dan, citata de News.ro.

Ministrul de Interne a explicat care ar fi cauzele care duc la formarea cozilor de la directiile de pasapoarte din toata tara.

"Situatia de la Serviciul Pasapoarte este o situatie care apare in aceasta perioada - doua, trei luni - in fiecare an, datorita supraaglomerarii infrastructurii pe deficitul de personal despre care stim cu totii ca il avem la nivelul ministerului. De exemplu, in 16 august, la sediul din Pipera erau la ora 15.30 depuse aproape 500 de cereri, in timp ce la sediul din Piata Amzei erau doar 10 persoane. Acesta a fost motivul care m-a determinat sa trimit acolo, sa stea in permanenta, un subsecretar de stat pentru a coordona activitatile si a lua masurile necesare. Fiind o situatie de urgenta, s-a decis ca oamenii care asteptau in sediul de la Pipera sa fie indrumati si catre celelalte sedii, unde era mult mai liber. Solutia a fost eficienta pe moment, timpul de asteptare a scazut considerabil", a aratat ministrul de Interne. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro