Campania falimentarii nationale. "Partidele si-au pierdut mintile si voteaza umar la umar ruinarea tarii in 2017"

Campania falimentarii nationale.

> Fara atractivitate pentru electorat din cauza saraciei de idei si de personaje valoroase, campania pentru parlamentarele din decembrie a alunecat in cel mai derizoriu populism de pana acum. Pe baza acestor legi, ar trebui ca nicio persoana cu scaun la cap sa nu-si doreasca sa ajunga premier pentru ca nu are cum sa duca la indeplinire toate majorarile de cheltuieli insotite de taierile de taxe care le insotesc.

acum 53 luni (2 Nov 2016)

>

Fara atractivitate pentru electorat din cauza saraciei de idei si de personaje valoroase, campania pentru parlamentarele din decembrie a alunecat in cel mai derizoriu populism de pana acum. Am avut cazul dublarii cu plansete in Parlament a salariilor profesorilor in campania din 2008, ca, mai tarziu, nu numai sa nu se mareasca, dar sa se taie cu 25%! Pe baza acestor legi, ar trebui ca nicio persoana cu scaun la cap sa nu-si doreasca sa ajunga premier pentru ca nu are cum sa duca la indeplinire toate majorarile de cheltuieli insotite de taierile de taxe care le insotesc.

La randul lor, sindicatele au prins de veste ca este momentul pentru a obtine rezolvarea revendicarilor puse in asteptare si organizeaza de zor proteste si greve. Inechitatile salariale din sistemul de Sanatate, pensii speciale, conversia datoriilor la cursul istoric, dublarea salariilor medicilor, plafonarea politelor RCA, indemnizatii sporite. Pe de alta parte, se taie dintr-un foc 102 taxe.

Niciuna dintre aceste legi nu este insotita de un studiu de impact. Cand se mai aude o voce razleata intreband timid de unde se vor acoperi aceste cheltuieli raspunsul este invariabil: de la bugetul anului viitor.

Dar bugetul de la anul de unde va avea resursele necesare? Legea de eliminare a 102 taxe, inclusiv taxele pentru posturile publice de radio si televiziune a fost votata la unison si de PSD si de PNL. Dupa care, liberalii au iesit sa declare ca sunt niste "scapari" in lege legate tocmai de taxa radio-tv cu eliminarea careia nu ar fi de acord. Dar cand au votat de ce nu au spus nimic despre"scapari"?

Mai rau este ca, pe masura ce se apropie data alegerilor, se inteteste si cursa populismelor gretoase in Parlament. Ce s-a votat pana acum implica cheltuieli de 9 miliarde de euro, declara premierul Ciolos. Banii nu exista si pentru ca toate platile sa fie facute trebuie taiat de undeva. De la investitii, ca de obicei. Ceea ce inseamna lipsa de infrast... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro