Campania EVZ a trezit autoritatile din somnul indiferentei. Ministerul Sanatatii a deblocat procedurile de transplant pulmonar!

Campania EVZ a trezit autoritatile din somnul indiferentei. Ministerul Sanatatii a deblocat procedurile de transplant pulmonar!

De-a lungul ultimelor trei saptamani, EVZ a demarat, la solicitarea pacientilor disperati, care aveau nevoie urgent de ajutor, o campanile furibunda privind transplantarea de plamani la Clinica AKH din Viena. Walter Klepetko, seful Sectiei de chirurgie toracica si al programului de transplant pulmonar de la Clinica Universitara AKH din Viena, acolo unde sunt efectuate operatiile de transplant pentru pacientii romani, cu organe prelevate si puse la dispozitie prin reteaua Eurotransplant.

acum 98 luni (7 Apr 2016)

De-a lungul ultimelor trei saptamani, EVZ a demarat, la solicitarea pacientilor disperati, care aveau nevoie urgent de ajutor, o campanile furibunda privind transplantarea de plamani la Clinica AKH din Viena. Faptul ca, la presiunile materialelor si a povestilor impresionante publicate in paginile ziarului nostru, autoritatile s-au dezmeticit si au reusit sa detensioneze aceasta criza medicala nejustificata din punct de vedere moral, nu poate decat sa ne bucure.

7 pacienti romani la Viena, din care doi reprezinta urgente

Asadar, astazi, dupa mai multe runde de negocieri, Agentia Nationala de Transplant, prin intermediul Ministerului Sanatatii, a batut palma cu Eurotransplant, organizatia europeana din care mai fac parte opt state. Comunicatul oficial al autoritatilor nu lasa loc de indoieli: "Ministrul Sanatatii, domnul Patriciu Achimas-Cadariu, a avut o serie de intalniri cu Prof. Walter Klepetko, seful Sectiei de chirurgie toracica si al programului de transplant pulmonar de la Clinica Universitara AKH din Viena, acolo unde sunt efectuate operatiile de transplant pentru pacientii romani, cu organe prelevate si puse la dispozitie prin reteaua Eurotransplant.

120.000 de euro costa o interventie de transplant la Clinica AKH din Viena, bani care vor fi asigurati, pentru fiecare pacient roman, de Ministerul Sanatatii

Astfel, s-a stabilit ca pentru toti cei 7 pacienti romani, aflati in evaluare, vor fi reactivate procedurile necesare, primii 2 dintre acestia urmand sa fie supusi transplantarii, imediat ce vor fi identificati donatorii compatibili". ... Citeste intreg articolul pe evz.ro