Caminul clandestin de batrani administrat de un preot, in care si-a pus capat zilelor un barbat, si-a inchis portile

Caminul clandestin de batrani administrat de un preot, in care si-a pus capat zilelor un barbat, si-a inchis portile

Dupa ce o sinucidere incredibila a iesit la iveala la aproape doua saptamani de la producerea ei, cand un barbat care locuia la un centru clandestin de batrani din Valea Putnei, comuna Pojorata, judetul Suceava, s-a aruncat in cap de la mansarda imobilului, toti batranii care locuiau acolo au disparut peste noapte. "Am fost informati de la medicul de familie din zona, care se ocupa si de batranii de la Centrul din Valea Putnei, ca acest centru s-a inchis si am vrut sa verificam ce s-a intamplat acolo.

acum 65 luni (17 Jan 2018)

Dupa ce o sinucidere incredibila a iesit la iveala la aproape doua saptamani de la producerea ei, cand un barbat care locuia la un centru clandestin de batrani din Valea Putnei, comuna Pojorata, judetul Suceava, s-a aruncat in cap de la mansarda imobilului, toti batranii care locuiau acolo au disparut peste noapte.

In timp ce administratorul centrului, preotul Corneliu Constantin Luca, afirma ca batranii au fost preluati de catre apartinatori, oameni din zona povestesc ca cei mai multi dintre batrani au fost transferati la azile private din Suceava si Radauti.

La data de 1 ianuarie 2018, pe la ora 16.00, Ovidiu B., in varsta de 56 de ani, din comuna suceveana Iacobeni, a fost gasit decedat in curtea Centrului Filantropic "Vasile cel Mare" din Valea Putnei - Pojorata. Acesta era institutionalizat in centru de aproximativ cinci luni de zile, la cererea lui.

Medicii deplasati la fata locului au constatat ca Ovidiu Balan a decedat in urma leziunilor suferite ca urmare a unei cazaturi de la inaltime.

Ancheta a scos la iveala faptul ca centrul de batrani de la Valea Putnei nu avea niciun fel de autorizatie din partea vreunei institutii abilitate a statului. De atunci si pana in prezent, acest camin privat de batrani a functionat ilegal, fara sa fi avut vreo autorizatie de functionare.

In luna iulie a anului trecut, o echipa mixta cu reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, ai Inspectoratului pentru Situatii de Ur-genta, ai Inspectoratului Teritorial de Munca si ai Directiei Sanitar Veterinare au scos la iveala mai multe nereguli pentru care administratorul a fost amendat.

"Am fost informati de la medicul de familie din zona, care se ocupa si de batranii de la Centrul din Valea Putnei, ca acest centru s-a inchis si am vrut sa verificam ce s-a intamplat acolo. Contactat telefonic, preotul Luca ne-a informat ca si-a incheiat act... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro