Cameron anunta ca Marea Britanie nu poate evita lupta impotriva Statului Islamic

Cameron anunta ca Marea Britanie nu poate evita lupta impotriva Statului Islamic

Cu o zi inainte, rapitorii unui francez in Algeria, membri ai gruparii jihadiste algeriene Jund al-Khilafa care sustin Statul Islamic, au amenintat ca vor ucide ostaticul lor, daca Franta nu renunta in termen de 24 de ore la loviturile in Irak.

acum 108 luni (24 Sep 2014)

De asemenea, liderul britanic a nuantat: "Noi am creat aceasta coalitie (...) pentru a ne asigura ca gruparea Stat Islamic va fi distrusa".

Pana in prezent Marea Britanie si-a limitat imlicarea in conflict, aproband doar livrarea de arme pentru combatantii kurzi, insa sustine demersul statelor arabe si al Statelor Unite ale Americii.

In cursul zilei de marti ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, afirmat ca noi raiduri aeriene contra gruparii SI in Irak vor avea loc "in zilele urmatoare", in pofida amenintarilor lansate de jihadisti impotriva tarii sale. Cu o zi inainte, rapitorii unui francez in Algeria, membri ai gruparii jihadiste algeriene Jund al-Khilafa care sustin Statul Islamic, au amenintat ca vor ucide ostaticul lor, daca Franta nu renunta in termen de 24 de ore la loviturile in Irak.

De asemenea, Statele Unite au anuntat ca peste 40 de tari vor participa, intr-un fel sau altul, la coalitia impotriva jihadistilor Statul Islamic. Astfel, avioane militare din Statele Unite, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain si Qatar au efectuat marti raiduri aeriene in Siria, vizand pozitii ale grupului terorist sunnit Stat Islamic si ale unei celule Al-Qaida, Khorasan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro