Cameron ameninta cu o noua cura de austeritate dupa ce flotile se infrunta pe Tamisa pe tema unui Brexit

Cameron ameninta cu o noua cura de austeritate dupa ce flotile se infrunta pe Tamisa pe tema unui Brexit

Ministrul Finantelor George Osborne a afirmat astfel ca o iesire ar putea declansa introducerea unui "buget de urgenta", care va antrena cresteri importante de impozite si reduceri de cheltuieli pentru acoperirea unei gauri de 30 de miliarde de lire sterline (38 de miliarde de euro). Incins de anuntul lui Osborne, un grup de 57 de deputati conservatori pro-Brexit l-a acuzat ca a urzit un buget "punitiv" in cazul unei iesiri din randul Celor 28 si au avertizat ca i se vor opune, dupa care au semnalat, intr-un comunicat comun, ca daca ministrul "pune in aplicare aceste propuneri, pozitia de cancelar va deveni de nesutinut" in cadrul Guvernului, in cazul unei iesiri din UE.

acum 41 luni (16 Jun 2016)

Flotila, de aproximativ 30 de traulere, a ajuns la ora locala 9.00 (12.00, ora Romaniei) la Londra, unde i s-a alaturat Nigel Farage, liderul partidului eurofob si antimigratie Ukip.

Initiativa viza sa denunte dificultatile cu care se confrunta pescarii britanici, pe care le pun pe seama cotelor impuse de la Bruxelles.

Pe una dintre ele, muzicianul irlandez Bob Geldof l-a taxat pe Farage drept "escroc" si l-a acuzat de la microfonul unei puternice instalatii de sonorizare ca a participat doar la "una dintre cele 43 de reuniuni ale Comisiei pentru Pescuit din Parlamentul European (PE)".

Sustinatorii unui Brexit au vant in pupa, dupa o serie de sondaje in favoarea lor, chiar daca ultimul, al Institutului ComRes, credita cu un avans de un punct procentual tabara care se pronunta pentru o ramanere (48%) in cadrul UE.

Speriati de perspectiva unei iesiri din familia europeana, sustinatorii statu-quoului, condusi de catre premierul conservator David Cameron, au lansat miercuri noi avertizari cu privire la consecintele economice ale unei rupturi cu Uniunea.

Ministrul Finantelor George Osborne a afirmat astfel ca o iesire ar putea declansa introducerea unui "buget de urgenta", care va antrena cresteri importante de impozite si reduceri de cheltuieli pentru acoperirea unei gauri de 30 de miliarde de lire sterline (38 de miliarde de euro). "Asta inseamna impozite mai grele, taieri bugetare, imprumuturi suplimentare", a adaugat seful Executivului, deja acuzat de catre opozantii sai ca duce o politica de austeritate in detrimentul veniturilor celor mai saraci.

Incins de anuntul lui Osborne, un grup de 57 de deputati conservatori pro-Brexit l-a acuzat ca a urzit un buget "punitiv" in cazul unei iesiri din randul Celor 28 si au avertizat ca i se vor opune, dupa care au semnalat, intr-un comunicat comun, ca daca ministrul "pune in aplicare aceste pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro