Camera Deputatilor a adoptat pe articole proiectul de modificare a definitiei familiei in Constitutie

Camera Deputatilor a adoptat pe articole proiectul de modificare a definitiei familiei in Constitutie

Potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor". Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei.

acum 88 luni (27 Mar 2017)

Potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Un anunt similar a fost facut si de Ionut Simionca, din partea PMP: "Cred ca trebuie sa ne pastram valorile crestin-ortodoxe si cred ca familia este formata dintr-un barbat si o femeie. Faptul ca eu cred ca sansa de revigorare a poporului roman sta in familia care procreeaza si care isi educa odraslele in spiritul valorilor traditionale si al nazuintelor face parte din destinul meu de roman", a spus Vosganian.

El a afirmat ca initiativa nu reprezinta o incercare de ingradire a drepturilor nimanui de a-si duce viata asa cum doreste. "Mesajul nostru este unul traditionalist, dar priveste catre viitorul acestei natiuni, si in acelasi timp este un mesaj de toleranta", a mai spus deputatul ALDE. Casatoria este uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie avand la baza egalitatea intre soti, indatorirea si dreptul la cresterea, educatia si instruirea copiilor", este amendamentul propus de catre Andronache, sprijinit de catre conducerea PNL.

Andronache a amintit ca in dezbaterile comisiei parlamentare pentru elaborarea Codului Civil in legislatura precedenta s-a convenit ca definirea casatoriei ca uniunea dintre barbat si femeie sa fie inclusa in Codul Civil, fara ca aceasta norma sa fie constitutionalizata pentru a nu afecta drepturile si libertatile unor cetateni. Am deschis atunci Cutia Pandorei atata vreme cat intelegerea politica a fost ca amendamentul sa ramana doar in legislatia de nivel organic. Este evident ca excludeti filiatia din Constitutie, este evident ca mama care isi creste copilul nu va mai fi protejata de o norma constitutionala.

El a a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro