Calvarul vietii la bloc include si razboiul cu asociatia

Tot in august, la apt 30, locuit de doua persoane, a fost inregistrat un consum de 2 mc si desi factura trebuia sa fie la jumatate fata de celalalt caz, a fost chiar mai mare, de 62,46 lei, rezultand un pret de 31,23 lei/mc. In 2004 s-a desprins din asociatia condusa la acea vreme de Constantin Teodoroiu, fost maior de politie si de administratoarea Iordana Mitrea. Insa cei de la Asociatia 555 i-au emis in continuare facturi pentru incalzire si l-au obligat sa plateasca sume destul de mari pentru caldura "radiata" de tevile din beton. Obligat de Tribunal sa plateasca si caldura din zid A refuzat sa plateasca, dar a fost dat in judecata de asociatie si prin sentinta judecatoreasca a fost obligat sa plateasca si ce nu a consumat.

acum 61 luni (7 Feb 2016)

Foarte multi galateni sunt intr-un permanent razboi cu asociatiile de proprietari, principalele cauze ale acestor conflicte fiind facturarea discriminatorie sau administrarea abuziva a incasarilor. Am mai relatat in urma cu ceva timp despre cazul a sute de familii din 7 blocuri din cartierul Micro 14, care au ramas fara utilitati cateva saptamani din cauza ca sefa Asociatiei de proprietari nr. 761 "investea" banii incasati pentru intretinere cumparand, pe numele ei, certificate de trezorerie in valoare totala de 155 milioane lei vechi. Astfel de cazuri tot apar, dezvaluind noi forme de abuzuri. Un astfel de caz am descoperit si la Asociatia nr. Desi la momentul iulie-august 2015 pretul apei reci era la Galati de 6,9 lei, cei din Asociatia 775 plateau de la 10,7 lei/mc la 31 lei/mc. Este halucinant sa descoperi ca in "facturarile" calculate de Natalita Buruiana, in aceeasi luna, in acelasi bloc, S11, la scara 2, o familie plateste apa la un tarif, alta la alt tarif. Spre exemplu, in luna august, la aparttamentul 21, locuit de o persoana, a fost inregistrat un consum 5 mc, iar valoarea facturii a fost de 58,79 lei, rezultand pretul de 11,75 lei/mc. Tot in august, la apt 30, locuit de doua persoane, a fost inregistrat un consum de 2 mc si desi factura trebuia sa fie la jumatate fata de celalalt caz, a fost chiar mai mare, de 62,46 lei, rezultand un pret de 31,23 lei/mc.

In razboi cu asociatia

Exista si cazuri de galateni care s-au revoltat, au intrat in razboi cu asociatiile, dar foarte rar s-a intamplat ca acestia sa aiba castig de cauza, de cele mai multe ori institutiile statului inclinand balanta in favoarea asociatiilor fara sa verifice cum stau lucrurile. Un astfel de caz e cel al lui Neculai Lescai, proprietarul apartamentului 49 din blocul L6 din Micro 21, bloc administrat de Asociatia de proprietari nr 555. In 2004 s-a desprins din asociatia condusa la acea vreme de Constantin Teodoroiu, fost maior de politie si de administratoarea Iordana Mi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro