Calitatile nebanuite ale zatului de cafea: ingredient-minune in mastile cosmetice, dezodorizant natural pentru casa

Calitatile nebanuite ale zatului de cafea: ingredient-minune in mastile cosmetice, dezodorizant natural pentru casa

Zatul de cafea este considerat ingredientul ideal impotriva celulitei, cofeina ajutand la imbunatatirea circulatiei si eliberand totodata apa in exces din piele, aceasta devenind mai ferma. Ingrasamant natural pentru plante Zatul de cafea este considerat un ingrasamant natural pe cat de ieftin, pe atat de eficient. Zatul de cafea poate fi folosit ca ingrasamant pentru brazde, plante in ghivece si jardiniere, dar si pentru plantele de interior.

acum 93 luni (23 May 2016)

Zatul de cafea este considerat ingredientul ideal impotriva celulitei, cofeina ajutand la imbunatatirea circulatiei si eliberand totodata apa in exces din piele, aceasta devenind mai ferma.

Pentru a obtine rezultate optime, zatul de cafea se amesteca cu o lingura de ulei de masline. Se aplica masand usor in zonele afectate de celulita si care apoi se infasoara cu o folie de plastic.

"Zatul de cafea poate face minuni, dar trebuie rabdare, pentru ca efectele nu se vad dupa o sedinta, doua de masaj. Pentru ca are calitati abrazive, zatul de cafea poate fi folosit si pentru exfolierea tenului. In acest caz, desigur, trebuie amestecat cu ulei de masline, inainte de a fi masat pe piele.

Zatul de cafea poate fi folosit si pentu masajul scalpului, contribuind la intarirea radacinilor firelor de par si la imbunatatirea aspectului podoabei capilare.

Curata petele si elimina mirosurile neplacute

Zatul de cafea poate fi intrebuintat in bucatarie, la curatenie si eliminarea mirosurilor neplacute. Datorita texturii aspre, poate fi folosit ca abraziv, inlocuind cu succes detergentul de vase, pentru a curata urmelor de grasime arse si uscate. Daca este amestecat cu otet si cu apa calda, zatul de cafea poate fi folosit pentru a curatarea mobilei, oferindu-i aspect stralucitor si reparand eventualele zgarieturi. Nu trebuie, insa, folosit pentru mobila de culoare deschisa, existand riscul sa o pateze.

Ingrasamant natural pentru plante

Zatul de cafea este considerat un ingrasamant natural pe cat de ieftin, pe atat de eficient. Continutul ridicat de azot, fosfor, minerale si potasiu il fac un ingrasamant ecologic de inalta calitate pentru plantele cultivate intr-un mediu acid.

Zatul de cafea poate fi folosit ca ingrasamant pentru brazde, plante in ghivece si jardiniere, dar si pentru plantele de interior.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro