Calin Popescu Tariceanu, liberalul "rosu" cu papion: cum l-a ajutat PSD sa isi pastreze functiile

Calin Popescu Tariceanu, liberalul

Ca prim-ministru al Guvernului Aliantei DA, considerat, atunci, de centru-dreapta, a promovat mai mult, cum am mai spus, masuri de stanga, din teama de a nu fi daramat in parlament de un PSD la fel de puternic ca si astazi. Daca nu, imediat dupa primul tur, vom face un acord de guvernare care va spune foarte clar ca noul guvern, de fapt noul prim ministru va fi desemnat prin acordul tuturor partidelor, PSD, PC, UNPR, PLR, si noul guvern va avea in compozitia sa, cu functii de ministri, secretari de stat, reprezentanti ai acestor partide".

acum 83 luni (5 Nov 2014)

>

Doctrinar, acesta pare ca isi are arborele genealogic in "gradina" generosilor de la 1899 care au parasit barca PSDMR (stramosul PSD de astazi) trecand in cea a PNL.

"O fi fost vreo ratacire de moment", ar zice unii. Insa cei care stiu sa "citeasca" omul si pe dinauntru, dincolo de masca lui de moment, nu s-au inselat. Ca prim-ministru al Guvernului Aliantei DA, considerat, atunci, de centru-dreapta, a promovat mai mult, cum am mai spus, masuri de stanga, din teama de a nu fi daramat in parlament de un PSD la fel de puternic ca si astazi.

De la 1 aprilie 2007 (cand i-a dat afara din guvern pe aliatii de la PD) si pana in decembrie 2008, cand i s-a incheiat, legal, mandatul, prim-ministrul "liberal" Tariceanu, care avea o sustinere liberala de numai 19 % in Parlament, a ramas la guvernare cu sprijinul PSD. Pesedistii lui Nastase ar fi putut sa dea cu el de pamant in orice moment si-a fi dorit ei, insa nu a facut-o pentru ca, din opozitie, a avut de profitat. Iar Tariceanu, din aprilie 2007 si pana in decembrie 2008, a alocat in judetele si comunele conduse de presedinti de consilii judetene si primari PSD mai multi bani decat in cele conduse de liberali. A facut-o din dorinta de a-si pastra fotoliul.

As putea spune ca, doctrinar, Tariceanu nu este nici de dreapta, nici de stanga. La alegerile legislative din noiembrie 2008, a reusit performanta de a castiga un nou mandat de parlamentar, de pe locul III, intr-un colegiu din Judetul Ilfov, beneficiind de aberatiile votului nominal, "capodopera" legislativa a cuplului Bogdan Olteanu (PNL) - Viorel Hrebenciuc (PSD). Fara aceasta lege binefacatoare pentru el, pentru baronii locali si pentru atatia parlamentari penali, probabil ca omul politic numit Calin Popescu Tariceanu ar fi fost astazi istorie. Iar cand norocul se tine scai de tine, cum sa nu profiti de situatie? Mai ales ca PSD-ul nu a uitat vremurile de "restriste" (2007-2008, cand premierul Tariceanu a fost atat de fila... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro