Calendarul adoptarii bugetului in Parlament: Pana luni amendamente, de marti incep dezbaterile in comisii, votul final pe 21 decembrie

Calendarul adoptarii bugetului in Parlament: Pana luni amendamente, de marti incep dezbaterile in comisii, votul final pe 21 decembrie

Calendarul dezbaterii proiectului de lege a bugetului prevede termen de depunere a amendamentelor de catre parlamentari de joi de la ora 17:00 pana luni la ora 9:00. Guvernul estimeaza o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% anul viitor, pana la 907,85 miliarde lei (196 miliarde euro), potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, ritm in scadere fata de estimarea Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) pentru acest an, de 6,1%.

acum 72 luni (7 Dec 2017)

Calendarul dezbaterii proiectului de lege a bugetului prevede termen de depunere a amendamentelor de catre parlamentari de joi de la ora 17:00 pana luni la ora 9:00.

De marti, incepand cu ora 9:00, vor incepe dezbaterile bugetului in comisiie Parlamentului, tot marti, intre 10:00 si 14:00 urmand sa aiba loc dezbateri generale in comisiile de buget reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Incepand de miercuri si pana sambata sunt programate dezbateri pe amendamente pentru redactarea raportului in cadrul comisiilor de buget, iar votul final in plenul reunit al Parlamentului va avea loc pe 21 decembrie.

"Am primit in mapa, cu 10 minute inainte sa inceapa sedinta de birou permanent, un program care spune ca incepand de astazi, ora 17.00, pana luni dimineata, la ora 9.00, trebuie sa pregatim si sa depunem toate amendamentele la legea bugetuluid e stat. Pe de alta parte, avem o institutie si o majoritate care a refuzat sa prelungeasca la cinci zile, cum permite regulamentul, termenul de depunere a amendamentelor la bugetul de stat.

Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri proiectul de buget pe 2018, in care sanatatea, educatia si investitiile sunt anuntate ca domenii prioritare, potrivit unui comunicat de presa al Executivului.

Guvernul estimeaza o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% anul viitor, pana la 907,85 miliarde lei (196 miliarde euro), potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, ritm in scadere fata de estimarea Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) pentru acest an, de 6,1%. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro