Calendar pentru revizuirea Constitutiei. Familia traditionala ii desparte pe liberali de Klaus Iohannis

Pe de alta parte, in cazul unui partid liberal ar trebui ca orice decizie sa treaca prin aceasta paradigma: drepturile omului, care nu se suspenda nici macar atunci cand e vorba de un condamnat", a comentat Saftoiu dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) a avizat initiativa Coalitiei pentru Familie. Salarizarea, varianta PNL Liberalii au aprobat o serie de principii care sa stea la baza unei noi legi a salarizarii unitare si i-au cerut ministrului Muncii, Dragos Pislaru, sa prezinte acest act normativ in trei saptamani, cu o saptamana inainte de alegerile din 11 decembrie.

acum 90 luni (15 Nov 2016)

Demersul este similar cu unul deja anuntat de conducerea PSD, dar vine in contradictie cu pozitia presedintelui Romaniei.

Biroul Politic al PNL a votat, ieri, un protocol cu Coalitia pentru Familie prin care liberalii vor sustine organizarea referendumului de revizuire a Constitutiei in privinta definirii familiei drept relatia dintre un barbat si o femeie. Potrivit estimarilor sefului de campanie al PNL, Gheorghe Falca, referendumul ar urma sa aiba loc in aprilie 2017. Decizia a fost luata de conducerea PNL cu o majoritate larga, inregistrandu-se doar trei voturi pentru si patru abtineri. Pana acum, pozitia conducerii PNL, reprezentata de Alina Gorghiu, fusese mai degraba retinuta, ea afirmand ca subiectul ar necesita un referendum distinct, si nu odata cu alegerile din 11 decembrie, asa cum propusesera unii parlamentari PSD. Falca a evitat, initial, sa explice de ce sustine schimbarea Constitutiei pentru o prevedere care exista deja in legea ordinara. El a invocat in mai multe randuri faptul ca este o initiativa semnata de trei milioane de romani. El a dat asigurari ca PNL este preocupat de drepturile minoritatilor, care ar putea fi reglementate printr-o lege a parteneriatului civil. De altfel, pozitia Adrianei Saftoiu era publica de mai multa vreme. Pe de alta parte, in cazul unui partid liberal ar trebui ca orice decizie sa treaca prin aceasta paradigma: drepturile omului, care nu se suspenda nici macar atunci cand e vorba de un condamnat", a comentat Saftoiu dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) a avizat initiativa Coalitiei pentru Familie.

Pozitia lui Iohannis

Mutarea PNL vine dupa ce, recent, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca s-a intalnit cu membrii Coalitiei pentru Familie si ca sustine organizarea referendumului in primavara anului viitor. Acesta a aratat ca nu a fost de acord cu organizarea referendumului in ziua alegerilor pentru ca ar fi deturnat ideea alegerilor pentru Parlament, dar el crede in valorile crestine s... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro