CALENDAR Evaluarile Nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in perioada 23 mai - 10 iunie

CALENDAR Evaluarile Nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in perioada 23 mai - 10 iunie

Pe toata durata administrarii testelor, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu preda la clasa respectiva si care are rolul de a sustine procesul de administrare a instrumentelor de evaluare. Durata alocata rezolvarii subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a IV-a si de 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a VI-a.

acum 104 luni (20 Jan 2016)

Conform calendarului, evaluarile vor avea loc in perioada 23 mai - 10 iunie, dupa cum urmeaza:

- clasa a VI-a (23 mai: Limba si comunicare, 24 mai: Matematica si stiinte);

Subiectele vor fi elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare.

La clasa a II-a, responsabilitatea administrarii testelor apartine invatatorul/institutorul/profesorul pentru invatamantul primar de la clasa.

La clasele a IV-a si a VI-a, administratorul de test va fi un cadru didactic diferit de cel care preda in mod obisnuit la clasa. Pe toata durata administrarii testelor, administratorul de test este asistat de un al doilea cadru didactic, care nu preda la clasa respectiva si care are rolul de a sustine procesul de administrare a instrumentelor de evaluare.

Salile in care se sustin evaluarile nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a sunt, de regula, salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod curent.

Durata alocata rezolvarii subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a II-a, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a IV-a si de 60 de minute pentru fiecare test administrat la clasa a VI-a.

Testele vor fi evaluate in cadrul unitatilor de invatamant de cadrele didactice care predau in respectivele scoli. In cazul in care numarul de cadre didactice dintr-o unitate de invatamant este insuficient, presedintele Comisiei de organizare si de administrare a evaluarilor din respectiva unitate de invatamant solicita comisiei judetene nominalizarea unor cadre didactice din alte scoli. Inainte de inceperea procesului de evaluare, presedintele din centrul de evaluare are obligatia de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori. Baremele de evaluare, precum si alte informatii referitoare la evaluare, sunt cuprinse in Caietul cadrului didactic.

Rezulta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro