Cale libera pentru Hellvig spre sefia SRI

Inainte ca premierul Victor Ponta sa apuce sa declare ceva despre propunerea facuta de seful statului pentru SRI, partidul condus de Gabriel Oprea s-a grabit sa anunte, printr-un comunicat de presa, ca UNPR il va sustine in Parlament pe Hellvig. In plus, cred ca numirea lui a venit la un moment util, pentru a calma apele in zona serviciilor de informatii", a apreciat Nastase, adaugand ca, tinand cont de situatia politica si militara "destul de complicata" din zona Romaniei, "toate institutiile romanesti trebuie sa fie cu efectivul complet, pregatite sa analizeze si sa actioneze, daca va fi cazul".

acum 69 luni (23 Feb 2015)

Social-democratii discuta astazi, la partid si in grupurile parlamentare, nominalizarea facuta de presedintele Iohannis pentru conducerea SRI.

Cu voturile conservatorilor si progresistilor, care se adauga celor venite de la UDMR si oamenii lui Mircea Geoana, liberalii nu au deloc emotii in ceea ce priveste impunerea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI. Mai mult, este de asteptat ca, indiferent de hotararea pe care o va lua conducerea PSD, sa se adune ceva voturi in dreptul propunerii prezidentiale si de la unii parlamentari social-democrati.

Inainte de votul in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, Hellvig va trebui sa treaca de etapa audierii in Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI, comisie in care PNL, UDMR si UNPR detin insa majoritatea (PSD are doar doi reprezentanti, plus Sebastian Ghita).

Inainte ca premierul Victor Ponta sa apuce sa declare ceva despre propunerea facuta de seful statului pentru SRI, partidul condus de Gabriel Oprea s-a grabit sa anunte, printr-un comunicat de presa, ca UNPR il va sustine in Parlament pe Hellvig. "Confruntarea intre partide, competitia si polemica nu trebuie sa afecteze buna functionare a institutiilor fundamentale ale tarii: Armata, Serviciile de informatii si Justitia. Prin urmare, UNPR sustine fara rezerve coalitia de guvernare din care face parte si, in egala masura, sustine deciziile presedintelui Klaus Iohannis menite sa aduca stabilitate, eficienta si performanta in cele trei domenii", se preciza in comunicatul UNPR.

Asadar, la o prima privire, s-ar fi putut spune ca PC si UNPR au lasat in ofsaid PSD si pe Victor Ponta, premierul limitandu-se sa precizeze ca pozitia social-democratilor va fi enuntata dupa sedintele de astazi ale Biroului Permanent al partidului si ale grupurilor parlamentare.

Totusi, tot mai multe surse invoca o intelegere intre presedintele Klaus Iohannis si premierul Victor Ponta, in sensul ca in fruntea SR... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro