Calatori prin Asia cu autostopul: "Frumusetea vine din lucruri simple"

Planurile lor, inainte de a se cunoaste si indragosti, erau astfel: Ben isi dorea sa plece in Asia dupa terminarea studiilor de master, iar Maria isi dorea sa ajunga in America de Sud, dupa licenta. De fapt, calatoria noastra nu a avut multe highlight-uri, ci mai degraba frumusetea a venit din lucruri simple: sa citim in jurul focului, in timp ce asteptam sa fie gata ceaiul, sa intelegem povestile multor oameni cu background-uri complet diferite, sa gasim un loc frumos de pus cortul, sa ne simtim epuizati intr-un mod pozitiv la sfarsitul unei zile de pedalat, sa opreasca un tir dupa ce am asteptat o ora la marginea drumului etc.

acum 66 luni (18 Apr 2015)

La sfarsitul verii, anul trecut, si-au vandut, daruit sau lasat tot ce aveau in Bucuresti, s-au urcat pe biciclete si au pornit spre Asia. Maria este romanca, Ben este german si, impreuna, sunt "un cuplu cu mintea insetata si picioare pline de nerabdarea drumului".

"Nu suntem la prima calatorie, nici eu, nici Ben, dar nu ne-am epuizat dorul de duca", marturiseste Maria. Planurile lor, inainte de a se cunoaste si indragosti, erau astfel: Ben isi dorea sa plece in Asia dupa terminarea studiilor de master, iar Maria isi dorea sa ajunga in America de Sud, dupa licenta. "Pana la urma, drumurile ni s-au intersectat, ne-am indragostit, Ben s-a mutat in Romania, m-a asteptat un an sa imi termin studiile si apoi am cazut de acord ca plecam spre est. Am ales Asia pentru ca am vrut sa evitam sa zburam, si atunci ruta asta parea cea mai plauzibila. In plus, e un continent atat de divers din punct de vedere natural si cultural", spune tanara. Ideea cu bicicleta a venit brusc si a fost bazata pe putina, dar frumoasa noastra experienta de pedalat pe distante lungi. Ni s-a parut cel mai bun mijloc de transport, dar in Iran am realizat ca, pana la urma, suntem mai mult autostopisti decat biciclisti. Pentru a castiga minimul necesar de bani de care au nevoie, canta pe strazi - "Maria canta foarte bine la vioara", spune sora ei, Ana Irina. Cand si unde au acces la internet, scriu pe site, pun fotografii si transmit mesaje celor dragi de acasa.

Care au fost cele mai frumoase momente ale calatoriei voastre de pana acum? Puteam sa imi aud pulsatia sangelui, atat de liniste era! Apoi, tot in Iran, dar nu numai, contactul interuman a fost incredibil: multe familii ne-au adapostit, ne-au hranit, iar cand cantam pe strada femeile veneau la mine, ma opreau din cantat, ma imbratisau inlacrimate si imi multumeau pentru mica "revolutie" pe care o fac intr-o republica islamica. De Craciun ne-am reunit toti in sudul Iranului si am sarbatorit pe o insula din Golful Persic. De fapt... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro