"Cainii" merg la Cannes. Lungmetrajul lui Bogdan Mirica, eligibil pentru Camera d'Or, cel mai bun debut

Plasat intr-un astfel de loc - in campiile nesfarsite ale Dobrogei - filmul e un labirint moral si emotional care porneste de la un conflict vechi de cand lumea: lupta cu aproapele", In roluri secundare apar actorii Teodor Corban, Raluca Aprodu si Costel Cascaval.

acum 94 luni (14 Apr 2016)

"Caini/ Dogs", debutul in lungmetraj al regizorului Bogdan Mirica, va avea premiera mondiala in selectia oficiala Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes (11 - 22 mai). Thriller-ul cu Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Gheorghe Visu in rolurile principale va ajunge pe marile ecrane din Romania in toamna acestui an, distribuit de Transilvania Film.

Caini a intrat in atentia selectionerilor de la Cannes inca din faza de proiect, fiind inclus in Atelierul Cinefondation in anul 2014.

"Am mai fost de doua ori la Cannes. O data in 2007, ca student, cand am participat la un masterclass Martin Scorsese - care efectiv m-a lovit in plex - si o data acum doi ani, cand am participat la Atelierul Cinefondation. Bineinteles, sunt bucuros si onorat de aceasta selectie", declara regizorul si scenaristul Bogdan Mirica. Roman, un tanar de la oras, ajunge intr-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gand sa vanda pamantul mostenit de la bunicul sau care a murit cu cateva luni in urma.

"Chiar si azi mai exista locuri in Romania - zone rurale, uitate de Dumnezeu - unde legea e doar un concept indepartat si abstract. Plasat intr-un astfel de loc - in campiile nesfarsite ale Dobrogei - filmul e un labirint moral si emotional care porneste de la un conflict vechi de cand lumea: lupta cu aproapele",

In roluri secundare apar actorii Teodor Corban, Raluca Aprodu si Costel Cascaval. Bogdan Mirica semneaza regia si scenariul, directorul de imagine este Andrei Butica (Pozitia copilului, Umbre), iar scenografia ii apartine Augustinei Stanciu (Aferim!). In faza de proiect, filmul a fost prezentat si la Angers Workshops, Torino Film Lab/ Script & Pitch sau Les Arcs (Franta) si a castigat Premiul ARTE la CineLink (Sarajevo).

Bogan Mirica a fost si scenarist si co-regizor al serialului crime-thriller produs de HBO Romania - "Umbre" (2014) ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro