Cainii au devenit din nou o PROBLEMA. Refuzi si tu sa faci asta, ca si ceilalti proprietari?

Cainii au devenit din nou o PROBLEMA. Refuzi si tu sa faci asta, ca si ceilalti proprietari?

Rezultatele sondajului, realizat de Mercury Research la cererea Vier Pfoten, arata ca proprietarii de caini care nu sunt de acord cu sterilizarea animalelor indica printre motive costul ridicat al procedurilor (35 la suta), faptul ca animalele sunt tinute sub control, in curti ingradite (13 la suta), dar si ca sterilizarea nu este naturala, iar cainele are dreptul sa se reproduca (opt la suta).

acum 65 luni (24 Sep 2014)

Rezultatele sondajului, realizat de Mercury Research la cererea Vier Pfoten, arata ca proprietarii de caini care nu sunt de acord cu sterilizarea animalelor indica printre motive costul ridicat al procedurilor (35 la suta), faptul ca animalele sunt tinute sub control, in curti ingradite (13 la suta), dar si ca sterilizarea nu este naturala, iar cainele are dreptul sa se reproduca (opt la suta). Astfel, 82 la suta dintre gospodariile din zonele rurale detin cel putin un caine, in timp ce 23 la suta din gospodariile din zonele urbane au un animal.

Potrivit sondajului, majoritatea romanilor ar fi dispusi sa plateasca cel mult 50 de lei pentru sterilizarea, microciparea si inregistrarea cainilor, in timp ce 16 la suta dintre cei chestionati au spus ca nu ar cheltui niciun leu pentru aceste proceduri. Dintre acestia, 21 la suta au declarat ca nu stiu ce prevede legislatia, iar 31 la suta au spus ca nu au auzit niciodata de aceasta lege. Mai putin de jumatate dintre romani (47 la suta) cunosc legea doar partial, iar unu la suta dintre respondentii cu varste de peste 18 ani au spus ca stiu cel putin doua prevederi majore ale legii.

De la 1 ianuarie 2015, proprietarii de caini de rasa comuna risca amenzi daca nu isi sterilizeaza, identifica prin microcip si inregistreaza animalele in Registrul national al cainilor cu stapan (RECS). ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro