Cainele, noul membru al familiei. Cum procedam: "Numele ales e bine sa fie scurt si sa se termine in consoana"

Cainele, noul membru al familiei. Cum procedam:

Primul gest - vizita obligatorie la medic Indiferent de varsta animalului, insa cu atat mai mult daca acesta este un pui, ar trebui sa ne gandim prima data sa facem vizita la medicul veterinar, cel care il va evalua si va stabili de ce tratamente are nevoie, ne va indica tipul de hrana si ne va da sfaturi avizate. Pentru a-l disciplina, indiferent ca e vorba de a-si face nevoile, sau de a-i atrage atentia atunci cand da totul peste cap prin casa, cand roade lucruri etc., e important ca de la inceput sa alegem, spune medicul, un nume scurt, care sa se termine, de preferinta, cu o consoana, pentru a ne spori autoritatea atunci cand il apelam.

acum 40 luni (18 Apr 2017)

Copiii se bucura cel mai mult atunci cand parintii cedeaza in sfarsit si accepta in locuinta un animal de companie. Doar ca a creste un caine nu e o treaba atat de simpla pe cat s-ar putea crede, cu toate sfaturile pe care le putem descoperi pe Internet. De la hrana speciala si cum o alegem si pana la amanuntul aparent banal de a-i gasi un nume, toate au importanta lor. Am incercat sa risipim o parte din intrebari consultandu-l pe medicul veterinar Stefan Dinu, recunoscut pentru priceperea si dragostea cu care ingrijeste animalele.

Primul gest - vizita obligatorie la medic

Indiferent de varsta animalului, insa cu atat mai mult daca acesta este un pui, ar trebui sa ne gandim prima data sa facem vizita la medicul veterinar, cel care il va evalua si va stabili de ce tratamente are nevoie, ne va indica tipul de hrana si ne va da sfaturi avizate. "Doar medicul stabileste schema de vaccinare, pentru ca, desi exista si o patologie comuna, sunt vaccinuri anume care se administreaza in functie de zona. Daca mama a fost, la randul ei, vaccinata corespunzator, sansele puiului de a avea o sanatate buna cresc considerabil.

"Este foarte important sa aiba tot timpul apa"

Daca puiul ajunge in noua familie la o varsta foarte mica, va avea nevoie, cel mai probabil, mai intai de lapte, iar medicii recomanda laptele praf. Va manca la inceput de 3-4 ori pe zi, ajungand la cateva luni la doua mese pe zi.

Un alt fapt care trebuie avut in vedere este acela ca micul nostru camarad va alege, daca ii dam de ales, hrana umeda, mai gustoasa, mai usor de consumat, in detrimentul celei uscate. "Chiar si atunci cand ii amestecam, sa zicem, hrana, o va manca mai intai pe cea umeda", spune medicul. Mare grija, mai avertizeaza medicul, atunci cand folosim pentru a spala vasele speciale ale cainelui detergenti de tot felul, care pot fi nocivi. De fiecare data va trebui sa clatim foa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro