Cafeaua la filtru scade colesterolul. Ce tip de cafea creste acest nivel

Cafeaua la filtru scade colesterolul. Ce tip de cafea creste acest nivel

Se estimeaza ca o ceasca de circa 60 de mililitri de cafea contine 60 de miligrame de cafeina, continut care variaza in functie de tipul de cafea.

acum 81 luni (6 Jun 2017)

Cafeaua este printre cele mai des utilizate bauturi din lume, rezultand din fierberea boabelor de Coffea Arabica si Robusta, prajite si macinate in prealabil. Se estimeaza ca o ceasca de circa 60 de mililitri de cafea contine 60 de miligrame de cafeina, continut care variaza in functie de tipul de cafea.

Astfel, daca cafeaua instant si cea la filtru au cea mai mare cantitate de cafeina - intre 105 si 180 de miligrame, cea decofeinizata are doar 10 miligrame, in timp ce Expresso are intre 70 si 145. Nicolae Hancu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul alimentatiei sanatoase se recomanda consumul a 2-3 cesti de cafea pe zi - 120 -180 de miligramne de cafeina, dupa masa.

Bauta "pe stomacul gol" poate produce o stare de rau sau o foame imperioasa care dispare dupa consumul de alimente.

Persoanele care sufera de ulcer gastric sau duodenal, gastrita, boala de reflux gastroesofagian au interdictie la consum. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro