Cafeaua in cantitati mari produce oboseala. Ce mineral esential este eliminat din organism

Cafeaua in cantitati mari produce oboseala. Ce mineral esential este eliminat din organism

Exemple de legume si fructe si continutul lor in potasiu Cartof mediu - 926 mg Spanac - o jumatate de cana gatit - 290 mg Dovleac - o jumatate de cana gatit - 280 mg Rosii - o jumatate de cana proaspete - 210 mg Boabe de soia - o jumatate de cana - 440 mg Banana - 420 mg Piersici -380 mg Portocale - 237 mg Excesul de potasiu este in mod normal eliminat de rinichi.

acum 80 luni (9 Aug 2016)

"Un nivel corect de potasiu in organism (4,7 g pentru adulti- echivalentul a 10 banane) este esential pentru ca inima noastra sa bata asa cum trebuie", explica John Day, cardiolog american la Intermountain Medical Center Heart Institute Murray, Utah.

Stresul fizic sau mental pot duce la o deficienta de potasiu, la fel si un nivel scazut al zaharului in sange - hipoglicemie. Posturile lungi, diareele severe, alcoolul, cantitatea mare de cafea pot fi de asemenea cauze ale deficitului de potasiu, pe acest fond instalandu-se oboseala.

Cele mai bune surse naturale de potasiu sunt citricele, pepenele galben, cartoful, rosiile, legumele cu frunze verzi, semintele de floarea-soarelui, bananele, fasolea alba, iaurtul degresat si dovleacul.

Exemple de legume si fructe si continutul lor in potasiu

Cartof mediu - 926 mg

Spanac - o jumatate de cana gatit - 290 mg

Dovleac - o jumatate de cana gatit - 280 mg

Rosii - o jumatate de cana proaspete - 210 mg

Boabe de soia - o jumatate de cana - 440 mg

Banana - 420 mg

Piersici -380 mg

Portocale - 237 mg

Excesul de potasiu este in mod normal eliminat de rinichi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro