Cadoul lui Patriciu l-a bagat la inchisoare pe Rosca Stanescu

Dar motivul principal pentru care Sorin Rosca Stanescu si fostul ministru Sorin Pantis au fost condamnati la inchisoare vizeaza faptul ca Dinu Patriciu a organizat si coordonat operatiunile de tranzactionare a actiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA prin intermediul unor conturi apartinand unor persoane fizice sau juridice controlate de grupul de firme Rompetrol, in scopul influentarii si mentinerii unui nivel artificial al pretului de deschidere si tranzactionare, la data de 7.04.2004, de 116 lei/actiune.

acum 98 luni (7 Oct 2014)

Sorin Rosca Stanescu a fost acuzat de utilizare de informatii privilegiate si constituire de grup infractional organizat pentru tranzactionarea ilegala a unui miliard de actiuni ale companiei petroliere.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, fost jurnalist si patron de trust media, a fost ieri condamnat definitiv la doi ani si patru luni de inchisoare cu executarea intr-un dosar privind manipularea pietei de capital, in care au mai fost judecate alte 11 persoane. Printre acestea s-au numarat Dinu Patriciu, considerat de procurori liderul grupului infractional care a pus la cale falsificarea unei vanzari de actiuni, intre timp decedat, si Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, condamnat, la randul sau, ieri in acelasi dosar la doi ani si opt luni de inchisoare cu executare. SRS s-a predat la IPJ Ilfov

Irina Mihaela Popovici, fost vicepresedinte al Comisiei Nationale de Valori Mobiliare (CNVM), a fost condamnata la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar in cazul unui alt inculpat, Irina Popovici, procesul penal pentru fals intelectual a fost oprit, ca urmare a prescriptiei faptei si achitarea pentru acuzatia de aderare la un grup infractional organizat.

Gabriela Victoria Anghelache, fost presedinte al CNVM, a primit tot o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului, iar Alexandru Bucsa, administrator si director economic al Rompetrol la data faptelor, a primit patru ani de inchisoare pentru complicitate la delapidare. Petrica Grama, fost sef al Directiei Generale a Bugetului de Stat din Ministerul Finantelor Publice, a fost condamnat la doi ani de inchisoare pentru complicitate la delapidare si la un an pentru constituirea unui grup infractional organizat.

Ce au facut Dinu Patriciu si complicii sai

Dinu Patriciu a fost considerat de procurori liderul retelei infractionale implicate in dosarul in care ieri au fost condamnati definitiv la inchiso... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro