Cadou de ajun. Mircea Basescu a fost eliberat din inchisoare cu o zi inainte de a implini 61 de ani

Cadou de ajun. Mircea Basescu a fost eliberat din inchisoare cu o zi inainte de a implini 61 de ani

Pe perioada arestului la domiciliu, Mircea Basescu, de 61 de ani, nu are voie sa paraseasca imobilul in care locuieste din Km 4 - 5 fara permisiunea magistratilor, sa se prezinte la instanta ori de cate ori este chemat, sa nu comunice cu Marian Capatana (intermediarul spagii) si nici cu martorii din dosar sau cu familia lui. Potrivit procurorilor, la inceputul lui 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii care judecau dosarul in care Bercea era acuzat de tentativa de omor, dupa ce si-a injunghiat un nepot.

acum 114 luni (26 Nov 2014)

UPDATE ORA 16.00 Mircea Basescu a ajuns la locuinta sa din cartierul Km 4 - 5 din orasul Constanta. Pe perioada arestului la domiciliu, Mircea Basescu, de 61 de ani, nu are voie sa paraseasca imobilul in care locuieste din Km 4 - 5 fara permisiunea magistratilor, sa se prezinte la instanta ori de cate ori este chemat, sa nu comunice cu Marian Capatana (intermediarul spagii) si nici cu martorii din dosar sau cu familia lui. La scurt timp de la anuntarea deciziei, avocatul fratelui presedintelui, Nelu Tasca, a precizat faptul ca este o hotarare temeinica si legala.

Din santajat, inculpat

Mircea Basescu a intrat in atentia Justitiei dupa ce a fost chemat la DNA Constanta pe 12 iunie pentru a da declaratii in dosarul in care a fost santajat de familia lui Bercea Mondial. Familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele presedintelui.

Potrivit procurorilor, la inceputul lui 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii care judecau dosarul in care Bercea era acuzat de tentativa de omor, dupa ce si-a injunghiat un nepot. Ulterior, pentru ca Bercea Mondial nu a fost pus in libertate, Florin Anghel ar fi plusat cu suma de 350.000 de euro.

Saga prezidentiala

Saga dintre fratele presedintelui si celebra familie de romi a inceput in anul 2010, cand Mircea Basescu a si sotia lui, Doina, au botezat-o pe Renata Doinita, fetita Izaurei si a lui Marius Constantin. Intrebat de ce a crestinat copilul unui rom, el a raspuns: "Nu regret ca am botezat niciun copil si, indiscutabil, voi boteza si in viitor", a afirmat Mircea Basescu, care avea deja sase fini. Sau un medic care ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro