Cacealma. Ce ascunde pasul inapoi facut de Liviu Dragnea | ANALIZA

Greselile grave care anuleaza Ordonanta 13 Ordonanta care goleste de continut abuzul in serviciu si dezincrimineaza neglijenta are in continut cel putin doua greseli fundamentale, de neconstitutionalitate, care nu pot fi ignorate nici macar de majoritatea pesedista a Curtii Constitutionale. Reamintim ca Ordonanta 13/2017, care scoate zilnic sute de mii de oameni in strada, goleste de continut infractiunea de abuz in serviciu prin impunerea pragului de 200.000 de lei pentru ca frauda sa devina infractiune, prin reducerea pedepsei maxime de la 7 ani la 3 ani, si implicit reducerea termenului de prescriptie si eliminarea masurilor preventive cum ar fi controlul judiciar sau arestarea, ca si prin impunitatea (nu raspund penal!) acordata demnitarilor care emit acte normative.

acum 65 luni (4 Feb 2017)

Liviu Dragnea, presedintele PSD, al Camerei Deputatilor si seful real al Guvernului, a anuntat ca ii propune premierului sa abroge Ordonanta 13, prin care s-a modificat legislatia penala in folosul politicienilor penali.

In realitate, Avocatul Poporului, juristul Victor Ciorbea, i-a aratat lui Dragnea greselile de neconstitutionalitate din textul redactat de oamenii ministrului Justitiei Florin Iordache. Asa a aflat Dragnea ca nu-i poate trece ordonanta de Curtea Constitutionala, cu toate ca majoritatea judecatorilor sunt apropiati de PSD. Daca lasa ordonanta sa parcurga traseul judecatii la CCR, adica alte cel putin cinci zile de proteste masive in Capitala si tara, Dragnea si PSD nu au decat de pierdut.

Cum a aflat Dragnea ca ordonanta NU poate trece de CCR

Dragnea a aflat de la Ciorbea. Ciorbea a aflat de greselile de neconstitutionalitate de la procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, care i-a trimis o scrisoare prin care ii cerea sa atace ordonanta la CCR.

Pana si Ciorbea, fidelul aliat al lui Dragnea, a fost obligat sa atace ordonanta la CCR, desi initial a anuntat ca nu exista temeiuri de neconstitutionalitate.

Greselile de neconstitutionalitate ii obliga inclusiv pe judecatorii CCR apropiati de PSD sa declare neconstitutionala ordonanta.

Greselile grave care anuleaza Ordonanta 13

Ordonanta care goleste de continut abuzul in serviciu si dezincrimineaza neglijenta are in continut cel putin doua greseli fundamentale, de neconstitutionalitate, care nu pot fi ignorate nici macar de majoritatea pesedista a Curtii Constitutionale. Precizam ca o ordonanta de urgenta se poate adopta numai si numai daca se fundamenteaza urgenta.

Mai exista o greseala subsidiara celei principale de mai sus, si anume: se invoca urgenta si pentru a pune de acord textele modificate cu deciziile CCR. Or, nu exista decizii ale CCR care sa reduca pedeapsa de la 7 ani la 3 ani pentru abuz in serviciu, spre exemplu.... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro