Ca la Militie. Artist confundat cu un hot si batut crunt de politisti care s-au recomandat "Chuck Norris" si "Garcea"

Ca la Militie. Artist confundat cu un hot si batut crunt de politisti care s-au recomandat

Am plecat din sectia de politie murdar de no-roi, vanat, cu dureri din cauza loviturilor aplicate de catre organele politienesti, dar totodata si umilit de catre cei ce se presupune ca ar trebui sa ne apere", a precizat, imediat dupa "interogatoriu", Dragos, care nu avea nicio legatura cu vreun furt de biciclete. El a lovit si injurat doua tinere de etnie roma, cunoscute hoate de buzunare din Iasi, ale caror parinti sunt acuzati de trafic de persoane.

acum 69 luni (7 Jul 2017)

Politistii ieseni Andrei Scafaru si Cristian Donea sunt acuzati ca ar fi batut, insultat si umilit un tanar grafician, in timp ce Cristian Ioan Danila, ca s-ar fi uitat impasibil cum colegii sai aplica legea pumnului asupra persoanei nevinovate. Pe lan-ga infractiunile de purtare abuziva, celor trei li se imputa si acuzatii de fals, deoarece ar fi "masluit" doua procese-verbale privind interventia considerata abuziva.

Potrivit actului de acuzare, in dimi-neata zilei de 11 ianuarie 2015, in in-tervalul orar 6 - 6.45, politistii l-au oprit pe Dragos Pavaloi (FOTO), care se de-plasa pe o bicicleta in zona Billa - Gara.

In rechizitoriu se mentioneaza ca, dupa ce au oprit partea vatamata, agentii "au agresat-o, insultat-o si supus-o unui tratament degradant, in strada, pe timpul transportarii acesteia, dar si in incinta unei sectii de poli?ie, astfel incat loviturile active aplicate au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de ingrijiri medicale." Ulterior, cei trei au intocmit in fals un proces-verbal de constatare si unul de contraventie, pentru a-si justifica interventia brutala. "Urmarea ime-diata a fost ca, prin comportamentul ilicit al inculpatilor, acestia au lezat prestigiul si buna desfasurare a activitatii unitatii de politie, precum si afectarea onoarei, demnitatii si integritatii corporale a persoanei va-tamate", au stabilit procurorii ieseni. Intr-un final am fost lasat sa plec, numai dupa ce am primit amenda de 300 de lei pentru faptul ca nu am oprit imediat la somatia politistilor. Am plecat din sectia de politie murdar de no-roi, vanat, cu dureri din cauza loviturilor aplicate de catre organele politienesti, dar totodata si umilit de catre cei ce se presupune ca ar trebui sa ne apere", a precizat, imediat dupa "interogatoriu", Dragos, care nu avea nicio legatura cu vreun furt de biciclete.

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi ne-au transmis, ieri, ca agentii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro