Busoi: Ministerul de Externe sa dea semnal ca nu primeste bine in Romania mesajul extremist al lui Marine Le Pen

Busoi: Ministerul de Externe sa dea semnal ca nu primeste bine in Romania mesajul extremist al lui Marine Le Pen

Romania are nevoie ca si Guvernul si premierul Ciolos si PNL sa vina cu un mesaj de toleranta si de temperare a extremismelor din societate si a radicalismelor populiste pe care le promoveaza politicieni cinici care vor sa exploateze temerile romanilor in scop electoral", mai arata Busoi.

acum 65 luni (14 Apr 2016)

"Prezenta lui Marine Le Pen in Romania va cultiva neincrederea romanilor in Uniunea Europeana si va sustine, tacit sau mai pe fata, interesul rusesc de a dezbina si a stapani Europa. Romanii sunt toleranti si politicosi, dar atitudinea politica cea mai adecvata a autoritatilor din Romania ar fi sa exprime clar ca Marine Le Pen, un politician extremist si care s-a opus vehement aderarii Romaniei in spatiul Schengen, nu este binevenita in Romania", sustine Busoi.

"Dupa cum, tot Le Pen, alaturi de toti radicalii europeni, a ventilat si incurajat in dezbaterea publica franceza mesajele prin care romanii erau cersetori si periferici - asa cum se vorbeste in cercurile politice radicale din Franta despre romani si europenii din estul Europei. Extremismul politic al lui Marine Le Pen nu trebuie lasat sa se strecoare in Romania pentru ca nu face decat sa alimenteze mesajele rasiste care se ivesc deja prin Bucuresti si prin tara. Romania are nevoie ca si Guvernul si premierul Ciolos si PNL sa vina cu un mesaj de toleranta si de temperare a extremismelor din societate si a radicalismelor populiste pe care le promoveaza politicieni cinici care vor sa exploateze temerile romanilor in scop electoral", mai arata Busoi.

"Reprezentantii partidelor care se reunesc la Sinaia vor ca Romania sa uite injuriile si acuzatiile xenofobe pe care aceste partide le-au adus romanilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro