Buruieni bune pentru sanatate. Ce planta contribuie la reducerea substantiala a colesterolului si a presiunii sangvine

Buruieni bune pentru sanatate. Ce planta contribuie la reducerea substantiala a colesterolului si a presiunii sangvine

Pe nedrept considerata butuiana, urzica este in realitate o mica fabrica de nutritie: radacina si frunzele ii sunt bogate in fier, calciu, vitamina A si K - fiind folosita in intreaga Europa pentru a trata tulburarile intestinale, malnutritia, diareea si numeroase boli de piele. Iarba-Grasa, supranumita si Grasita, este o alta buruiana care este o sursa neasteptata de nutritie, mai ales in tarile in curs de dezvoltare si asta pentru ca rezista foarte bine in soluri saracacioase.

acum 42 luni (7 May 2017)

Toata planta - de la radacina la floare - este comestibila, iar consumul pe perioade indelungate a fost demonstrat ca imbunatateste functiile cardiovasculare si ale ficatului, are beneficii digestive (incluzand tratamentul pentru constipatie), plus ca datorita efectului diuretic are si proprietati de curatare a rinichilor.

Pe nedrept considerata butuiana, urzica este in realitate o mica fabrica de nutritie: radacina si frunzele ii sunt bogate in fier, calciu, vitamina A si K - fiind folosita in intreaga Europa pentru a trata tulburarile intestinale, malnutritia, diareea si numeroase boli de piele. Mai mult, s-a demonstrat ca o lingura de suc de urzici luata de doua ori pe zi elimina acidul uric, produs prin digestia proteinelor care se acumuleaza in tesut si articulatii, ducand la boli imflamatorii precum guta.

Ce proprietati miraculoase are Iarba-Grasa

La fel ca quinoa si hrisca- granele de stir nu contin gluten, reprezinta o sursa completa de proteine. Dupa cum spune fitoterapeutul Simona Mihailescu, "consumul regulat a aratat ca reduce nivelul colesterolului si presiunea sangvina, sporeste sistemul imunitar si trateaza un numar de boli serioase (incluzand aici si cancerul). Frunzele de stir, deseori fierte sau aburite - sunt 90% digestibile cand sunt gatite si aduce beneficii de sanatate comparabile cu varza kale, spanacul si broccoli".

Iarba-Grasa, supranumita si Grasita, este o alta buruiana care este o sursa neasteptata de nutritie, mai ales in tarile in curs de dezvoltare si asta pentru ca rezista foarte bine in soluri saracacioase. Conform studiilor de la Universitatea din Texas din San Antonio, frunzele de Iarba-Grasa (ce pot fi gatite) contin mai multi acizi grasi Omega-3 decat oricare alta planta comestibila, facand-o perfecta pentru imbunatatirea functionarii creierului si a sistemul cardiovascular. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro