Bursa de Valori Bucuresti creste in primul trimestru cu 12%, cel mai mare avans din randul burselor din UE

Bursa de Valori Bucuresti creste in primul trimestru cu 12%, cel mai mare avans din randul burselor din UE

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat primul trimestru cu o crestere de 12,4% a indicelui BET, principalul indice al pietei de capital locale care include cele mai tranzactionate 13 companii, dupa ce la jumatatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani.

acum 52 luni (15 Apr 2018)

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat primul trimestru cu o crestere de 12,4% a indicelui BET, principalul indice al pietei de capital locale care include cele mai tranzactionate 13 companii, dupa ce la jumatatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani. Astfel, piata de capital de la Bucuresti conduce detasat in topul cresterilor raportate de indicii principali ai burselor din Uniunea Europeana, cu un avans de doua cifre," a spus Adrian Tanase, CEO al BVB.

"Rezultatele financiare foarte bune raportate de marea majoritate a companiilor listate si oferirea de dividende generoase investitorilor, coroborate cu perspectivele economice pozitive, au sustinut evolutia ascendenta a pretului actiunilor listate la bursa asa ca este de inteles de ce bursa romaneasca a avut un avans semnificativ in primele trei luni ale acestui an," a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Indicele BET-TR, care include si dividendele acordate de companiile din BET, a crescut tot cu 12,4% la finalul primului trimestru comparativ cu primele trei luni ale anului anterior si a incheiat sedinta din 30 martie la un nivel de 11.231 de puncte.

Capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a depasit 21,5 de miliarde de euro la finalul lunii trecute, in timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piata reglementata a BVB s-a apropiat de 39 de miliarde de euro in ultima sedinta de tranzactionare a lunii martie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro