Burlacie vs. casatorie: care sunt efectele asupra sanatatii si longevitatii, conform ultimelor studii

Burlacie vs. casatorie: care sunt efectele asupra sanatatii si longevitatii, conform ultimelor studii

Sanatatea inimii Un studiu realizat recent de Universitatea Lagone Medical Center (New York) a aratat ca persoanele casatorite au cu 5% sanse mai mici de a dezvolta boli de inima. Pe de alta parte, un alt studiu realizat de Michigan State University a constatat ca partenerii care au casnicii nefericite au o probabilitate mai mare sa se confrunte cu probleme cardiovasculare, in comparatie cu persoanele singure.

acum 72 luni (22 Mar 2017)

Sigur, burlacia poate insemna mai multa libertate, insa casnicia poate oferi un sentiment de apartenenta si siguranta, scrie trueviralnews.com. Plecand de la aceasta idee, oamenii de stiinta au comparat influenta starii civile in ceea ce priveste sanatatea inimii si cea mintala, longevitatea si riscul de obezitate.

Sanatatea inimii

Un studiu realizat recent de Universitatea Lagone Medical Center (New York) a aratat ca persoanele casatorite au cu 5% sanse mai mici de a dezvolta boli de inima. Conform medicilor, posibilele motive ar fi sprijinul emotional oferit de familie, intimitatea fizica si intelectuala, precum si legaturile sociale mai profunde.

Pe de alta parte, un alt studiu realizat de Michigan State University a constatat ca partenerii care au casnicii nefericite au o probabilitate mai mare sa se confrunte cu probleme cardiovasculare, in comparatie cu persoanele singure. Potrivit lui Robin Simon, profesor de sociologie la Universitatea Wake Forest, casatoria pe o lunga perioada de timp este asociata cu o mai buna sanatate mintala. "In acest moment, sute de studii au demonstrat ca exista o legatura intre o relatie solida si sanatatea mintala. Partenerii raporteaza in mod semnificativ mai putine simptome de depresie si sunt mai putin predispusi sa devina dependenti de substante interzise, in comparatie cu persoanele singure. De asemenea, persoanele casatorite au o mai mare stima de sine", spune Simion. Cu exceptia faptului ca persoanele casatorite sunt mai predispuse la acumularea de kilograme in plus. Un studiu recent a constatat ca barbatii casatoriti au cu 25 % mai multe sanse de a fi supraponderali sau obezi, comparativ cu cei singuri. Longevitate

Persoanele casatorite au sanse mai mari sa traiasca mai mult. In plus, sunt mai putin predispuse la sinucidere decat omologii lor singuri, ingrijindu-se mai mult de sanatate. Pe de alta parte, in cazul in care partenerii sunt nefericiti, stresul si emotiile negative anu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro