"Bunica terorista": femeie amenintata ca va fi batuta, taiata, despicata in doua, lovita cu carja, decapitata si abuzata "de tigani"

"Aceleasi amenintari cu moartea, respectiv ca o va face sa plece din bloc, in sicriu, ca o va duce in mormant si ca sange din ea va face pe scara, ca ii va taia capul cu toporul, ca o va distruge, o va despica in doua si diverse injurii ca hoata, bandita, curva, etc au fost adresate susnumitei de catre inculpata si in ziua de 05.06.2015, acelasi comportament agresiv repetandu-se ulterior si in data de 22.06.2015", se mai arata in rechizitoriul procurorilor.

acum 36 luni (11 Jul 2017)

Detaliile retinute de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad care au instrumentat ancheta in acest caz sunt iesite din comun.

Potrivit procurorilor, cele doua femei locuiesc in acelasi bloc de sase ani, iar relatiile dintre ele au fost cordiale pana in vara anului 2012, cand femeia de 67 de ani a luat hotararea sa efectueze lucrari de renovare pe casa scarii, in timp profesoara era plecata in concediu.

Profesoara a declarat anchetatorilor ca i-a achitat inculpatei jumatate din contravaloarea lucrarii respective si chiar mai mult, insa vecina a fost nemultumita de plata efectuata si de atunci a inceput un adevarat razboi. "Relatiile dintre cele doua parti s-au tensionat atat de mult, pana acolo incat, de fiecare data cand o intalnea, inculpata ii adresa persoanei vatamate cuvinte jignitoare, triviale si amenintari. Astfel, in concret, inculpata a amenintat-o ca o va omori, ca o va opari, ca ii va da cu carja in cap, ca va plati niste tigani pentru a o abuza sau ca isi va face nevoile in fata usii sale, si aceasta in conditiile in care, incepand din luna ianuarie 2014, vatamata a incercat sa o evite, nu i-a spus nici un cuvant si nici nu i-a raspuns la cuvintele pe care aceasta i le adresa", se mentioneaza in rechizitoriul procurorilor. Astfel, pe 30 iunie 2014, in timp ce in apartamentul profesoarei se afla in vizita o colega, Eugenia Taga a inceput sa o ameninte cu moartea, "ca o va distruge si ca-i va da foc la casa, adresandu-i totodata injurii si cuvinte obscene si batand totodata cu pumnii si obiecte contondente in peretele comun dintre cele doua apartamente".

Taga Genezia FOTO Facebook

"Aceste amenintari i-au produs teama persoanei vatamate si sentimente de insecuritate ori de cate ori pleca din apartamentul sau, deoarece a ajuns sa creada ca inculpata o va astepta si isi va pune in aplicare intentiile infractionale", au mai precizat procurorii.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro