"Bundas kenyer", deliciosul mic-dejun raspandit in Ardeal si Banat. Mai simplu de atat nu se poate
Revenind la prepararea "painii cu blana", in oul batut se poate pune si putina lapte, de seamenea se pot taia mici bucatele de sunca sau slanina. Doua felii de paine se ung cu unt de arahide sau gem de cocos, sunt inmuiate in oua, apoi puse la prajit.
"Bundas kenyer" se prepara in mod obisnuit casele ardelenilor si banatenilor. Acest fel de mancare a ajuns insa si pe listele meniurilor de restaurante din Romania. Feliile de paine se inmoaie in oua, iar apoi sunt puse la prajit in ulei. Cartea de bucate "Apicius De re coquinaria" prezinta aceasta bunatate cu numele de "Prajitura de iarna cu grau". Painea se inmuia in lapte, apoi era prjita in ulei si se consuma cu miere. Revenind la prepararea "painii cu blana", in oul batut se poate pune si putina lapte, de seamenea se pot taia mici bucatele de sunca sau slanina. Painea se prajeste in ulei cel mult un minut si se consuma cat e calda. "Bundas kenyer" este un mic-dejun obisnuit in Ungaria si se afla printre preferintele copiilor. Se consuma cu usturoi sau cu iaurt, dar si cu cascaval sau sunca. Avand in vedere ca este o mancare cu multa grasime, cel mai bine se serveste cu ceai cu lamaie.
"Painea cu blana" FOTO agraroldal.hu
Interesant este cum se prepara acest mic-dejun in Hong Kong. Doua felii de paine se ung cu unt de arahide sau gem de cocos, sunt inmuiate in oua, apoi puse la prajit. In America se condimenteaza cu scortisoara si zahar.
In functie de tara in care se prepara, se mai numeste "French toast", "Pain perdu", "Egg bread", "German toast", "Fotzelschnitten", "Rostige Ritter", "Gypsy toast", "Poor knights", "Golden bread", "Spanish toast", "Torrijas". "Aveti grija cu mustarul, ca jumatate din gustul micului bun el il da"
Secretele plescavitei, deliciosul "hamburger" sarbesc care i-a cucerit pe banateni dupa Revolutie
Cum a luat nastere gulasul, unul dintre cele mai cunoscute branduri culinare din Ungaria
De unde provin clatitele, desertul raspandit in toate colturile lumii VIDEO
Gombotul cu prune, gustosul desert din bucataria maghiara. Delicatesa a fost inventata de un cofetar maghiar in 1884 si a starnit admiratia imparatului Franz Jozef si a reginei Elisabeta "Sissi" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro