Bullying-ul, un fenomen alarmant in scoli

Nu, nu vrem asta, vrem doar sa oprim comportamentele de intimidare, de hartuire, de agresiune, vrem sa atragem atentia opiniei publice, parintilor, profesorilor, copiilor, ca este un fenomen de netolerat, este un fenomen care nu tine numai de sanctiune sau pedeapsa, e despre constructia unei noi culturi in care, daca vrem sa schimbam ceva, trebuie sa-i implicam pe toti cei care au legatura cu domeniul respectiv, de la directorii scolilor, cadre didactice, personal auxiliar din scoli, parinti si copii".

acum 85 luni (8 Nov 2017)

a fost lansata ieri de Organizatia Salvati Copiii, la Colegiul de Informatica "Tudor Vianu" din Capitala, in contextul in care comportamentul violent din unitatile scolare creste de la o zi la alta, 3 din 10 elevi fiind amenintati cu bataia de colegi.

De asemenea, unul din patru copii a fost umilit in fata colegilor, conform datelor studiului Fundatiei "Salvati Copiii" Romania, care a urmarit modul de reactie al copiilor si al parintilor cu privire la fenomenul de bullying.

Cu toate acestea, doar 38% din scoli beneficiaza de consilier scolar, preponderent in mediul urban si majoritatea copiilor si a parintilor nu stiu de existenta comisiilor de combatere a violentei in scoala. Pe termen lung, acesti copii vor dezvolta mecanisme de inadecvare sociala, fie ca vorbim despre comportamente de abuz de putere, in cazul agresorului, fie despre un comportament de izolare sociala, in cazul copilului-victima", a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Bucurestiul si 12 judete vor beneficia de un program-pilot pentru prevenirea actelor de hartuire si agresivitate in pauzele dintre orele de curs.

Ea a precizat ca prin intermediul campaniei doreste sa informeze si sa ofere "metode de interventie cat mai stiintifice si eficiente" in cazuri de bullying. Pentru unu din patru copii recreatiile sunt cele zece minute de chin, de agresiune, de umilinta, care poate sa duca la depresie, poate sa duca la traume greu de vindecat si, in cauze extreme, chiar la suicid. Nu, nu vrem asta, vrem doar sa oprim comportamentele de intimidare, de hartuire, de agresiune, vrem sa atragem atentia opiniei publice, parintilor, profesorilor, copiilor, ca este un fenomen de netolerat, este un fenomen care nu tine numai de sanctiune sau pedeapsa, e despre constructia unei noi culturi in care, daca vrem sa schimbam ceva, trebuie sa-i implicam pe toti cei care au legatura cu domeniul respectiv, de la directorii scolilor, cadre didacti... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro