Bulgur: un aliment bogat in fibre si proteine vegetale, excelent in cura de slabire

Bulgur: un aliment bogat in fibre si proteine vegetale, excelent in cura de slabire

Se stie azi ca un consum de cereale integrale cu indice glicemic scazut prezinta beneficii reale pentru sanatate si indeosebi: Un risc mai mic de dezvoltare a maladiilor cardiovasculare, a greutatii in exces si a diabetului Prezenta de fibre si de micronutrienti protectori (compusi polifenolici) contribuie si ea la prevenirea cancerului Bulgurul, datorita fibrelor sale variate, creste in mod natural viteza tranzitului si are un impact pozitiv asupra cancerului digestiv.

acum 59 luni (17 May 2015)

Acest ingredient se regaseste frecvent in salatele arabesti numite tabbouleh, dar poate la fel de bine sa fie folosit in numeroase preparate culinare, cum ar fi ardeii umpluti, sarmalele, supele sau pilaful.

Se stie azi ca un consum de cereale integrale cu indice glicemic scazut prezinta beneficii reale pentru sanatate si indeosebi: Un risc mai mic de dezvoltare a maladiilor cardiovasculare, a greutatii in exces si a diabetului

Prezenta de fibre si de micronutrienti protectori (compusi polifenolici) contribuie si ea la prevenirea cancerului

Bulgurul, datorita fibrelor sale variate, creste in mod natural viteza tranzitului si are un impact pozitiv asupra cancerului digestiv.

Bulgurul este un excelent furnizor de: carbohidrati complecsi (18,5 g la suta de grame de bulgur fiert), care contribuie la ameliorarea satietatii si la reglarea naturala a greutatii; vitamine (B6, B9), care au rol in metabolizarea alimentelor in energie si care previn scaderea nivelului de homocisteina, un aminoacid care protejeaza vasele de sange.

Bulgurul seamana la gust cu orezul sau cuscusul si este foarte usor de preparat, mai ales daca il cumparati prefiert. E de ajuns sa-l puneti in apa clocotita timp de 10 minute, apoi sa-l scurgeti.

Bulgurul contine o parte din invelisurile externe ale bobului, fiind asadar preferabil sa-l alegeti pe cel care provine dintr-o cultura biologica, pentru a limita prezenta unor reziduuri de pesticide. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro