Bulgaria nu mai are nevoie de avioane de lupta. Vezi cum isi va proteja spatiul aerian

Fortele Aeriene ale Bulgariei vor scoate din exploatare avioanele de lupta MiG 29, de fabricatie sovietica, a anuntat astazi ministrul Apararii, Nikolai Nencev. Ministrul bulgar al Apararii a recunoscut ca a refuzat sa semneze un nou contract de mentenanta, care sa fie valabil pana in anul 2019, intrucat pretul contractului cerut de Rusia, 80 de milioane de leva, i s-a parut prea mare.

acum 109 luni (24 Apr 2015)

Fortele Aeriene ale Bulgariei vor scoate din exploatare avioanele de lupta MiG 29, de fabricatie sovietica, a anuntat astazi ministrul Apararii, Nikolai Nencev.

Contractul de mentenanta pentru avioanele MiG 29 ale Bulgariei expira la data de 9 septembrie 2015, precizeaza agentia Novinite. Ministrul bulgar al Apararii a recunoscut ca a refuzat sa semneze un nou contract de mentenanta, care sa fie valabil pana in anul 2019, intrucat pretul contractului cerut de Rusia, 80 de milioane de leva, i s-a parut prea mare.

Bulgarii vor sa plateasca "taxa de protectie" la NATO

In schimb, Nikolai Nencev a anuntat ca Ministerul Apararii de la Sofia discuta cu NATO posibilitatea unei "cooperari in vederea apararii in comun a spatiului aerian al Bulgariei" si ca ar putea lua ca model situatia celor trei state baltice. Acestea nu au deloc avioane de lupta, dar platesc 5 milioane de euro pe an catre NATO, pentru a li se proteja spatiul aerian.

Pentru indeplinirea acestui obiectiv, Ministerul Apararii de la Sofia ar putea ajunge la o intelegere cu SUA, pe baza careia Statele Unite sa mentina in Bulgaria avioanele F-15 care participa in prezent la un exercitiu militar. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro