Bulgaria ar putea extinde centrala nucleara de la Kozlodui. Doljenii: "Sunt scapari de radiatii. Depozitul de otrava ne afecteaza starea de sanatate"

Bulgaria ar putea extinde centrala nucleara de la Kozlodui. Doljenii:

Lista primariilor din judetul Dolj notificate de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Craiova: -Primaria Bechet -Primaria Gighera (sate Gighera, Nedeia, Zaval) -Primaria Ostroveni (sate Ostroveni, Listeava) -Primaria Calarasi (sate Calarasi, Sarata) -Primaria Dabuleni -Primaria Sadova (sate Sadova , Piscul Sadovei) -Primaria Gangiova (sat Gangiova) -Primaria Macesu de Jos (sate Macesu de Jos, Sapata) -Primaria Macesu de Sus (sat Macesu de Sus) -Primaria Bistret (sate Bistret, Brandusa, Plosca) -Primaria Goicea (sat Goicea) -Primaria Barca (sat Barca) -Primaria Dobresti (sat Toceni) -Primaria Valea Stanciului (sate Valea Stanciului, Horezu Poienari)

acum 70 luni (14 Jun 2015)

Autoritatile bulgare vor sa instaleze, la Kozlodui, un al treilea reactor nuclear. Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca peste 80% dintre craiovenii nu sunt de acord cu o astfel de investitie. Depozitul de otrava ne afecteaza starea de sanatate.

Autoritatile vor organiza referendum cu privire la extinderea centralei nucleare de la Kozlodui.

Kozlodui este singura centrala atomica a Bulgariei si se afla in apropierea fluviului Dunarea, la o distanta de patru kilometri de frontiera Bulgariei cu Romania.

Autoritatile bulgare vor sa construiasca un al treilea reactor de productie ruseasca, la Kozlodui. O parte din investite a fost deja achitata, iar aparatul ar urma sa produca o mie de megawati.

Lista primariilor din judetul Dolj notificate de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Craiova:

-Primaria Bechet

-Primaria Gighera (sate Gighera, Nedeia, Zaval)

-Primaria Ostroveni (sate Ostroveni, Listeava)

-Primaria Calarasi (sate Calarasi, Sarata)

-Primaria Dabuleni

-Primaria Sadova (sate Sadova , Piscul Sadovei)

-Primaria Gangiova (sat Gangiova)

-Primaria Macesu de Jos (sate Macesu de Jos, Sapata)

-Primaria Macesu de Sus (sat Macesu de Sus)

-Primaria Bistret (sate Bistret, Brandusa, Plosca)

-Primaria Goicea (sat Goicea)

-Primaria Barca (sat Barca)

-Primaria Dobresti (sat Toceni)

-Primaria Valea Stanciului (sate Valea Stanciului, Horezu Poienari) ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro