Bugetul de stat, prezentat in Parlament

In cadrul dezbaterilor din Comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere au fost respinse 249 de amendamente şi doar 20 au fost admise, astfel incat forma care intră in discuţia plenului reunit nu diferă prea mult faţă de cea trimisă de Guvern Parlamentului. In acest weekend, comisiile de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului au dezbătut legea bugetului de stat și legea asigurărilor sociale de stat pe 2016.

acum 86 luni (14 Dec 2015)

UPDATE 14.45: Dezbaterile generale asupra Legii Bugetului pentru 2016 s-au incheiat, după prezentarea punctelor de vedere ale Guvernului şi ale grupurilor parlamentare.

Aceste dezbateri se vor incheia miercuri, cand este programat şi votul final asupra proiectului de Lege privind bugetul de stat pe 2016, precum şi asupra proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale.

Inaintea reluării plenului comun, deputaţii işi vor vota, incepand cu ora 16.00, propriul buget, după ce acesta a fost discutat şi aprobat in comisii, insă, din cauza calendarului accelerat al proiectului bugetului de stat, nu a mai ajuns la plen. Votul deputaţilor va fi doar o formalitate regulamentară, avand in vedere că bugetul instituţiei este deja aprobat şi amendat, cu o majorare pentru cheltuielile salariale, in cadrul proiectului Legii bugetului de stat.

UPDATE 14.00: Legea bugetului pentru 2016 va fi votată de PSD, a anunţat, luni, deputatul social-democrat Viorel Ştefan, in cadrul dezbaterilor din Parlament, informează Mediafax.

UPDATE 12.38: Premierul Dacian Cioloş a prezentat, luni, in Parlament, bugetul de stat pentrul anul 2016.

UPDATE 12.30: Şedinţa comună a celor două camere dezbate bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe 2016, potrivit Mediafax.

In cadrul dezbaterilor din Comisiile de buget-finanţe ale celor două Camere au fost respinse 249 de amendamente şi doar 20 au fost admise, astfel incat forma care intră in discuţia plenului reunit nu diferă prea mult faţă de cea trimisă de Guvern Parlamentului. PNL şi PSD susţin proiectul Guvernului, deşi, social-democraţii au spus că incă aşteaptă un răspuns din partea şefului Executivului legat de majorarea salariului minim pe economie de la 1.050 lei la 1.200 lei.

----

Bugetul de stat va fi prezentat, luni, la ora 12, in Parlament, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

In acest weekend, comis... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro