Bugetele Senatului si Camerei Deputatilor, amanate in Comisii, dupa un scandal pe banii de salarii

Bugetele Senatului si Camerei Deputatilor, amanate in Comisii, dupa un scandal pe banii de salarii

UPDATE Bugetele Camerei Deputatilor si Senatului au fost adoptate, sambata, de catre Comisiile pentru buget, in forma initiala, prezentata de Guvern, fara sumele suplimentare necesare pentru salarii, cu promisiunea Ministerului de Finante ca vor fi acordati bani in plus la prima rectificare. "Senatul are nevoie de un plus de 36 de milioane de lei pentru cheltuielile de personal, ceea ce presupune un plus de 45% fata de cheltuielile de personal executate in anul 2015.

acum 52 luni (12 Dec 2015)

UPDATE Bugetele Camerei Deputatilor si Senatului au fost adoptate, sambata, de catre Comisiile pentru buget, in forma initiala, prezentata de Guvern, fara sumele suplimentare necesare pentru salarii, cu promisiunea Ministerului de Finante ca vor fi acordati bani in plus la prima rectificare.

Astfel, in urma unor negocieri intre reprezentantii Camerei Deputatilor si Senatului si cei ai Ministerului de Finante, solutia adoptata a fost una de compromis.

Bugetele Camerei Deputatilor si Senatului au fost dezbatute si aprobate de Comisiile de buget, dupa ce, initial, au fost amanate pentru duminica, din cazua discutiilor cu Ministerul de Finante asupra salariilor din institutii. Reprezentantii Senatului au solicitat 36 de milioane de lei in plus pentru salarii si au provocat un scandal in comisii. La inceputul sedintei de sambata, parlamentarii din Comisiile de buget-finantate au solicitat date suplimentare de la Ministerul de Finante, dupa ce atat Senatul, cat si Camera Deputatilor, au venit in fata alesilor cerand mai multi bani decat erau prevazuti in proiectul Guvernului. Astfel, Senatul a fost al doilea ordonator de credite care a aparut in fata Comisiilor reunite de buget-finante, secretarul general al acestui for, Ion Vargau, anuntand ca institutia doreste o suma suplimentara de 36 de milioane de lei la buget, pentru a acoperi cheltuielile de personal in urma deciziilor de majorare a salariilor bugetarilor. In varianta avansata de Guvern, Senatul urma sa beneficieze de un buget de 130 de milioane de lei, in crestere cu 17,66% fata de anul in curs. Mai precis, la capitolul cheltuieli de personal, in bugetul alocat Senatului, este prevazuta o suma mai mare cu 16,50% fata de cea alocata pentru anul 2015. Ulterior, Senatul a aprobat, in plen, o hotarare prin care isi majora bugetul cu 36 de milioane de lei, motivand ca banii alocati de Guvern nu ajung pentru acoperirea cheltuielilor - in special a celor de perso... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro