Budinca de turta dulce: reteta unui desert ieftin si delicios

Budinca de turta dulce: reteta unui desert ieftin si delicios

Uica Mihai, bucatar din partile Banatului, sustine ca a invatat reteta in tinerete, pe vremea cand muncea in bucatariile bavareze, si ca de atunci o gateste de fiecare data cand vrea sa indulceasca un musafir.

acum 32 luni (8 Mar 2017)

Uica Mihai, bucatar din partile Banatului, sustine ca a invatat reteta in tinerete, pe vremea cand muncea in bucatariile bavareze, si ca de atunci o gateste de fiecare data cand vrea sa indulceasca un musafir.

"Sa iei o punga de jumatate de kilogram de turta dulce, chiar din aceea glazurata cu ciocolata daca gasesti, ca e mai savanta si delicata.

Si cat se va inmuia turta asta, sa pui pe bain-marie o soteuza, sa spargi in ea cinci oua alegand numai galbenusurile, sa adaugi cinci linguri de zahar vaniliat, cinci linguri de smantana groasa, mai adauga esenta de vanilie si omogenizeaza compozitia pe foc. Cand se topeste zaharul perfect, tu tot adaugand lapte in compozitie, e vremea sa razi coaja de lamaie acolo in soteuza si sa adaugi niste aschii de unt, astfel incat crema ta de oua sa devina matasoasa.

Iar forma asta sa o dai la cuptor la foc iute numai cinci minute, apoi sa o scoti la racit si cand ii vine vremea rastoarn-o pe o farfurie. Jur-imprejur pot sa pui tot felul de adaosuri, frunze de menta, ciocolata rasa, fructe de padure, dar cel mai mult imi place mie sa pun langa ea felii de banana trase si ele in ciocolata, ca sa fie dezmat deplin." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro