Bucurie intr-o cutie. Lectia de responsabilitate pe care o da asociatia condusa de Tibi Useriu

Bucurie intr-o cutie. Lectia de responsabilitate pe care o da asociatia condusa de Tibi Useriu

Anii trecuti, zeci de mii de copii, alaturi de parinti, profesori si bunici au participat la actiuni de plantare de copaci sau ecologizare. In mijlocul voluntarilor s-a aflat si sportivul Tibi Useriu, care si coordoneaza, alaturi de fratele sau, asociatia Tasuleasa Social FOTO: Bianca Sara "Camionul de Craciun trebuie inteles asa cum este si anume o actiune de voluntariat prin care noi oferim un cadou, dar asteptam de la cei care primesc acest cadou sa faca ceva pentru ccomunitatea lor.

acum 31 luni (28 Dec 2017)

Una dintre cele mai mari actiuni din tara, numita "Camionul de Craciun" a ajuns anul acesta la editia cu numarul 15. De 15 ani, zeci de nemti bat mai bine de 2.000 de kilometri, cu camioane ticsite cu cadouri, pentru a ajunge in Romania, unde le impart, cu ajutorul scolilor copiilor, indiferent de conditia materiala. In spatele actiunii se afla asociatiile Tasuleasa Social, care se ocupa de organizare si planificare pe teritoriul tarii noastre si Die Johanniter, care este responsabila de cadouri si de transportul lor pana la destinatie. Pachetele costa in jur de 50 de euro si contin alimente, produse de igiena, dar si dulciuri si chiar jucarii sau mici obiecte de imbracaminte. Primesc astfel de pachete copiii din localitatile alese de asociatia Tasuleasa Social, de la clasa 0 si pana la clasa a VIII-a. In tara noastra, camioanele au pornit joi dimineata din Bistrita spre localitati din Bistrita-Nasaud, Suceava, Salaj, Cluj si Maramures, aceasta fiind ce mai mare actiune de pana acum.

Fiecare camion a parcurs mai bine de 1.500 de kilometri pentru a ajunge la copiii din Romania FOTO: Bianca Sara 21 de camioane, cu cate 1.000 de pachete fiecare, au ajuns anul acesta in Romania. Soferii nemti si-au lasat familiile de Craciun si au facut mai bine de 1.500 de kilometri, pentru a aduce un zambet pe fetele copiilor din Romania. Aici sunt 20 de camioane si mai este unul pentru Raionul Glodeni din Republica Moldova, care va ajunge la ei in luna ianuarie, de Craciunul lor. Responsabilizarea prin cadouri Alaturi de pachete, cei mici primesc si un pliant, despre Ziua Voluntarului Mic, o alta actiune a asociatiei Tasuleasa Social, care, in primavara ii asteapta pe copii sa dea inapoi, implicandu-se in actiuni de voluntariat. Anii trecuti, zeci de mii de copii, alaturi de parinti, profesori si bunici au participat la actiuni de plantare de copaci sau ecologizare. De ani buni, la actiune participa si profesorul si fostul ministru al Educatiei, Mircea Miclea, un membru activ ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro