Bucurestiul va avea din martie doua autobuze electrice

Bucurestiul va avea din martie doua autobuze electrice

Troleibuzele vor fi reabilitate O buna parte a mijloacelor de transport in comun detinute de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) au o durata de viata depasita, dupa cum au declarat in nenumarate randuri sindicalistii.

acum 104 luni (11 Feb 2015)

Doua autobuze electrice cu baterii, fabricate in China, vor circula de luna viitoare pe strazile Bucurestiului. Va fi o perioada de testare, vrem si noi sa ne dam seama cum sunt", a declarat Ion Dedu, seful Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei.

De asemenea, acesta a mai spus ca astfel de autobuze au fost testate si in alte orase ale tarii, iar pretul acestora este destul de piperat in comparatie cu al autobuzelor obisnuite care circula in acest moment pe strazile Capitalei. "Un autobuz electric poate sa coste si de trei ori mai mult, dar investitia se amortizeaza prin consum.

Acesta a precizat ca autobuzele vor fi incarcate noaptea si pot parcurge peste 200 de kilometri, existand posibilitatea sa fie incarcate si la capat de linie.

Troleibuzele vor fi reabilitate O buna parte a mijloacelor de transport in comun detinute de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) au o durata de viata depasita, dupa cum au declarat in nenumarate randuri sindicalistii. RATB detine acum 1.000 de autobuze si 297 de troleibuze, insa cele din urma ar trebui sa fie usor-usor inlocuite cu unele noi. "Modernizarea costa mult mai putin in comparatie cu inlocuirea troleibuzelor", a mai spus directorul de la Transporturi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro